Κρήτη | Εκδηλώσεις με «χρώμα» και «άρωμα» από τα… παλιά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας | Photos

κρήτη-εκδηλώσεις-με-χρώμα-και-άρωμ-1392778

Κάλεσμα στους παραδοσιακούς επισκέπτες της Νοτιοανατολικής Κρήτης, απευθύνει η δημοτική Αρχή Ιεράπετρας, επισημαίνοντας ότι αυτή την περίοδο οι φυσικές ομορφιές της ευρύτερης περιοχής είναι στα καλύτερά τους.

Το τριήμερο της Μεγάλης Αποκριάς και της Καθαρής Δευτέρας, εκατοντάδες εκδρομείς από κάθε γωνιά της Κρήτης, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, θα επιλέξουν τη φιλόξενη Ιεράπετρα με το υποτροπικό της κλίμα, τις δεκάδες «δαντελωτές» παραλίες της και τους ανοικτούς ελεύθερους χώρους για το πέταμα του χαρταετού.

Η Δημοτική Αρχή Ιεράπετρας με την αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και πρόεδρο της επιτροπής Τουρισμού κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη, κάνει το σχετικό κάλεσμα στους παραδοσιακούς επισκέπτες της Νοτιοανατολικής Κρήτης και επισημαίνει ότι αυτήν την περίοδο οι φυσικές ομορφιές της ευρύτερης περιοχής είναι στα καλύτερά τους.

«Μετά τις φετινές βροχοπτώσεις, οι ομορφιές του τόπου μας έχουν αναδειχθεί με τον καλύτερο τρόπο, και γίνονται «μαγνήτης» προσέλκυσης εκατοντάδων επισκεπτών από όλη την Κρήτη. Οικογένειες που επιλέγουν την ζεστασιά και την φιλοξενία μιας περιοχής που γνωρίζει πώς να αφήνει ικανοποιημένους όλους εκείνους που θα επιλέξουν την παραθαλάσσια ζώνη με τα γραφικά ταβερνάκια η την ενδοχώρα με το πράσινο, τους εντυπωσιακούς καταρράκτες που αυτή την περίοδο είναι στο φόρτε τους, τα φαράγγια και τα πανέμορφα πευκοδάση ανατολικά και δυτικά της πόλης.

Οι επισκέπτες μας αυτή την περίοδο μπορούν να κάνουν την κράτηση τους στα μικρά και τα μεσαία ξενοδοχεία που παραμένουν ανοικτά σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, αν επιθυμούν να μείνουν δυο η τρείς μέρες», μας είπε η κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη.

Εφέτος λόγω της πανδημίας στην Ιεράπετρα δεν θα γίνει η παρέλαση του βασιλιά καρνάβαλου και των μεταμφιεσμένων ομάδων των καρναβαλιστών, αν και το κυνήγι του κρυμμένου Θησαυρού έγινε κανονικά, με την ομάδα «Μελίτακες» να αναδεικνύονται οι μεγάλοι νικητές.

Η Κυριακή της Μεγάλης Αποκριάς ωστόσο αλλά και η Καθαρή Δευτέρα, προσφέρονται για απόδραση στη φύση.

«Η βόλτα στο φαράγγι του Χα στο Μοναστηράκι, με τον καταρράκτη του «Μάστορα» αυτές τις μέρες να τραβάει τα βλέμματα, η Θρυπτή, το Σελάκανο, ο Χριστός, οι Μάλλες, το Φαράγγι της Σαρακήνας στους Μύθους, η Σύμη, ο Μύρτος, η Καλαμαύκα των ωραίων ορέων με τις εντυπωσιακές βραχομορφές, ο Άγιος Ιωάννης με τους καταρράκτες του «Μυλωνά» και τις απέραντες παραλίες του για το πέταγμα του χαρταετού, το Ψυχρό, ο Κουτσουράς, ο Μακρύ Γιαλός, το Σταυροχώρι, το Ορεινό με τα τρεχούμενα νερά, τους καταρράκτες του και το φαράγγι των πεταλούδων, είναι μεταξύ άλλων σημαντικών για τους επισκέπτες σημείων της ευρύτερης Ιεράπετρας, που θα πρέπει να περιληφθούν στο πρόγραμμα των επισκέψεων του τριημέρου», μας είπε η κ. Ρουμελιωτάκη.

Καθαρά Δευτέρα στην παραλία του Καβουσίου

Ο Ερασιτεχνικός Αλιευτικός Όμιλος Καβουσίου θα διοργανώσει ολοήμερο γλέντι με ζωντανή Κρητική μουσική την Καθαρή Δευτέρα στην παραλία Θόλος Καβουσίου, όπου θα υποδεχτεί και θα φιλοξενήσει όλες τις οικογένειες και τις παρέες που θα επιλέξουν το Καβούσι για τα Κούλουμα, προσφέροντας τους ζεστή λαγάνα και άλλα σαρακοστιανά.

Για όποιον επιθυμεί να φέρει μαζί του νηστίσιμα θαλασσινά η κρέατα για ψήσιμο, ο Αλιευτικός Όμιλος Καβουσίου, θα έχει ετοιμάσει τα κάρβουνα στις ψησταριές για να ψήσει ο καθένας ότι δικό του επιθυμεί και να διασκεδάσει με την παρέα η την οικογένειά του.

Η εκδήλωση θα έχει «χρώμα» και «άρωμα» από τα παλιά τα χρόνια, όπου όλοι μαζί γίνονταν μια όμορφη παρέα και γιόρταζαν την έναρξη της Σαρακοστής.

neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook