Κρήτη | Έκαναν «πάρτι» στο e-banking της – Είδε να αδειάζει ο τραπεζικός της λογαριασμός

κρήτη-έκαναν-πάρτι-στο-e-banking-της-είδε-ν-1573356

Ηρακλειώτισσα είδε να αδειάζει ο τραπεζικός της λογαριασμός! – Όπως αναφέρει, δεν έλαβε ειδοποίηση ασφαλείας από το σύστημα της Τράπεζας παρά μόνο όταν… ήταν ήδη αργά!

Είδε τον τραπεζικό της λογαριασμό να αδειάζει μια νέα Ηρακλειώτισσα και μάλιστα με τρόπο παράδοξο και μέχρι στιγμής ανεξήγητο.

Όλα συνέβησαν νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, όταν η 40χρονη γυναίκα έλαβε από το σύστημα της Τράπεζας όπου διατηρεί λογαριασμό, ειδοποίηση στο κινητό της τηλέφωνο, για μεταφορά χρηματικού ποσού σε λογαριασμό στη Μέση Ανατολή. Αμέσως κινητοποιήθηκε, κάλεσε στην Τράπεζα, ζήτησε να «παγώσουν» τα πάντα, όμως ήταν ήδη αργά…

Όπως είπε η Σ. στο Cretalive, όπως διαπιστώθηκε από την τράπεζα, σήμερα το πρωί, ο άγνωστος δράστης κατάφερε να υποκλέψει τα στοιχεία εισόδου στο internet banking, να αποκτήσει πρόσβαση στον Κωδικό Αριθμό Ασφαλείας (CVV), να άρει τον περιορισμό στο ποσό κίνησης που η ίδια είχε καθορίσει στα 900 ευρώ και κατόπιν να στείλει το σημαντικό χρηματικό ποσό σε λογαριασμό στο Ντουμπάι. Το παράδοξο, όπως σημειώνει η ίδια, είναι ότι για καμία από τις ενέργειες που ο άγνωστος δράστης έκανε στο e-banking, η ίδια δεν ειδοποιήθηκε στο κινητό της τηλέφωνο, όπως συνηθίζεται, παρά μόνο για την τελευταία – τη μεταφορά των χρημάτων…

Η ίδια ενημέρωσε τις Αρχές, έσπευσε και στην Τράπεζα αιτούμενη την αμφισβήτηση της ενέργειας, καθώς όχι μόνο δεν συναίνεσε αλλά, όπως αναφέρει, δεν έλαβε τις προβλεπόμενες ειδοποιήσεις ασφαλείας που πλέον όλες οι Τράπεζες έχουν υιοθετήσει.

Παράλληλα το θύμα της απάτης υπογραμμίζει ότι για τις καθημερινές τις κινήσεις και αγορές χρησιμοποιεί άλλη κάρτα, συνδεδεμένη με λογαριασμό άλλης Τράπεζας, ενώ τον συγκεκριμένο λογαριασμό τον χρησιμοποιεί μόνο για κίνηση μέ την κάρτα ανάληψης μέσω ΑΤΜ και ποτέ για οποιαδήποτε άλλη συναλλαγή, γεγονός που αυξάνει τα ερωτηματικά για το πώς απέκτησε κάποιος πρόσβαση στα ευαίσθητα αυτά προσωπικά δεδομένα.

Η 40χρονη Σ. βρίσκεται εν αναμονή της απόκρισης του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος προκειμένου να εξετάσει τα επόμενα βήματά της.

 

cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook