Κρήτη | Εικόνες ντροπής: Μητέρα κάθεται σε πεζούλι με τα 2 παιδιά της για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα | Photos

Απόγευμα Παρασκευής, 27 Νοεμβρίου. Οι δείκτες του ρολογιού δείχνουν λίγο μετά τις 14:00 και η διαδικασία της τηλεκπαίδευσης έχει ήδη ξεκινήσει για χιλιάδες μαθητές δημοτικών σχολείων ανά τη χώρα.

Την ίδια στιγμή, σε μια πυλωτή σπιτιού στην περιοχή Περιβόλια Ρεθύμνου, μία μητέρα κάθεται υπομονετικά μπροστά από τις δύο κόρες της και κρατώντας στο ένα της χέρι το κινητό της τηλέφωνο, προσπαθεί να βοηθήσει την μικρότερη ώστε να παρακολουθήσει το μάθημά της. Την ίδια στιγμή, με ένα δεύτερο κινητό και μπροστά της απλωμένα βιβλία, τετράδια και μολύβια, η μεγαλύτερη κόρη παρακολουθεί κι εκείνη τη δασκάλα της.

Μια διαδικασία που θα κρατήσει -και σήμερα- ώρες. Όπως ώρες ολόκληρες έχει βρεθεί η συγκεκριμένη μητέρα στο συγκεκριμένο σημείο κι άλλες φορές το τελευταίο (περίπου) δεκαήμερο….

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Daynight.gr, η συγκεκριμένα μητέρα δεν διαθέτει σύνδεση στο σπίτι της και ένα σούπερ μάρκετ της περιοχής, της έχει προσφέρει τους κωδικούς του wifi. Με αυτόν τον παράδοξο τρόπο, λοιπόν, καταφέρνει και εξασφαλίζει πρόσβαση στα παιδιά της ώστε να μπορούν να συμμετέχουν στην διαδικασία της τηλεκπαίδευσης.

Η ίδια, όπως και ο σύζυγός της, δεν αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα, μέχρι που η πανδημία και τα οικονομικά της απόνερα, οδήγησαν αμφότερους στην ανεργία. Η ίδια, περήφανη και ηρωίδα στα μάτια των παιδιών της αλλά και τα δικά μας, υπομένει τις πρωτόγνωρες συνθήκες και στέκεται δίπλα από τις μικρούλες της μέχρι να τελειώσει το καθημερινό μάθημα-Γολγοθάς. Υπήρξαν δε ημέρες, όπου παρά το τσουχτερό κρύο στο Ρέθυμνο, μάνα και κόρες, στάθηκαν στο ίδιο πεζούλι ώστε να μη χάσουν ώρες διδασκαλίας.

daynight.gr

7 ΣΧΟΛΙΑ

  • Κι από που κι ως που πρέπει να μπαίνει σε διαδικασία να μιλήσει με τον πάροχό της, εφόσον είναι δωρεάν; Δεν θα έπρεπε ο ίδιος ο πάροχος να ενημερώσει με sms για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί ώστε να πραγματοποιηθεί η δωρεάν σύνδεση που λες;
   Τόσα χρήματα παίρνουν από εμάς.

 1. Και εμείς δεν έχουμε σύνδεση σταθερου αλλά με 5 ευρώ στο καρτοκινητο σου δίνει η cosmote απεριόριστα GB και έχεις καλή σύνδεση και το μάθημα γίνεται άνετα.
  Οπότε η συγκεκριμένη κυρία η δεν ξέρει η πάλι είναι η γνωστή προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ

 2. Την ίδια στιγμή τους έπιασε πρεμούρα για ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥΣ εμβολιασμούς (μη δοκιμασμένου, άρα πόσο ασφαλή) σκευάσματος/ων!
  Δείτε ΞΕΦΤΙΛΑ απόφαση του ΣτΕ. Με αφορμή ένα υπαρκτό πρόβλημα -που ωστόσο θέλουν να τα αναγάγουν σε συντέλεια του Κόσμου- οικονομάνε της Μιχαλιούς!

  ΠΗΓΗ: https://www.dikastiko.gr/proto-thema/ste-ektos-scholikon-monadon-ta-anemvoliasta-paidia/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ