Κρήτη |  Έγκλημα στον Τσούτσουρα: Δικάζεται η Γαλλίδα που φέρεται να σκότωσε το σύντροφό της με ψαλιδάκι

κρήτη-έγκλημα-στον-τσούτσουρα-δικάζ-898027

Σήμερα αναμένεται να διεξαχθεί η δίκη για τον θάνατο του 56χρονου Γάλλου τουρίστα, ο οποίος φέρεται να δολοφονήθηκε από τη 45χρονη σύντροφό του, τον Ιούλιο του 2019, σε ξενοδοχείο στον Τσούτσουρα Ηρακλείου.

Η εκδίκαση της υπόθεσης από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου επρόκειτο να ξεκινήσει την περασμένη Τρίτη 17 Νοεμβρίου, ωστόσο η Έδρα διέκοψε τη δίκη για σήμερα Δευτέρα.

Η 45χρονη γυναίκα γαλλοαλγερινής καταγωγής, η οποία παραθέριζε μαζί με το θύμα στον Τσούτσουρα, κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, καθώς φέρεται να σκότωσε τον σύντροφό της με ένα μικρό ψαλίδι. Η ίδια αρνείται όσα της αποδίδουν οι Αρχές, υποστηρίζοντας ότι ο 56χρονος αυτοτραυματίστηκε θανάσιμα. Εξάλλου, η 45χρονη είχε υποστηρίξει μετά τη σύλληψή της ότι ο σύντροφός της είχε προσπαθήσει και στο παρελθόν να βάλει τέλος στη ζωή του.

Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε τον προπερασμένο Ιούλιο σε ξενοδοχείο, στο γραφικό ψαροχώρι του Τσούτσουρα, στις νότιες ακτές του νομού Ηρακλείου.

Ήταν γύρω στις 2:30 τα ξημερώματα, όταν ένοικοι του ξενοδοχείου άκουσαν φασαρία, η οποία – όπως γρήγορα διαπιστώθηκε – προερχόταν από το δωμάτιο όπου διέμεναν θύμα και κατηγορούμενη.

Στο σημείο κατέφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μαζί με γιατρό, ενώ στον Τσούτσουρα μετέβη και αστυνομική δύναμη. Όπως διαπιστώθηκε, ο 56χρονος άνδρας έφερε πολλαπλά τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο στον θώρακα. Άμεσα παρελήφθη από το ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου. Ωστόσο, ήταν ήδη νεκρός…

Η 45χρονη ισχυρίστηκε εξαρχής ότι ο 56χρονος αυτοτραυματίστηκε. Ωστόσο, από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί δεν πείστηκαν από τον εν λόγω ισχυρισμό. Ακολούθησαν εξονυχιστικές έρευνες στο δωμάτιο όπου διέμενε το ζευγάρι. Τελικά, οι αστυνομικοί εντόπισαν στον χώρο του μπάνιου ένα μικρό ψαλίδι. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ψαλίδι είχε σημάδια από αίμα, με αποτέλεσμα να εκτιμάται ότι κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για το φονικό όπλο το οποίο έκοψε το νήμα της ζωής του άτυχου Γάλλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι είχε φτάσει στην Κρήτη και τον Τσούτσουρα λίγες ημέρες πριν από το επίμαχο περιστατικό. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το βράδυ της Δευτέρας (σ.σ. το συμβάν σημειώθηκε ξημερώματα Τρίτης) το ζευγάρι απόλαυσε τις τοπικές νοστιμιές, καταναλώνοντας αρκετό αλκοόλ. Εντούτοις, κανείς από τους ντόπιους δεν περίμενε ότι οι διακοπές του ζεύγους επρόκειτο να έχουν την τραγική αυτή έκβαση. Τελικά, η 45χρονη γυναίκα συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος της άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο.

Κατόπιν, την παρέπεμψε ενώπιον της ανακρίτριας, προκειμένου να απολογηθεί για την κακουργηματική πράξη που της αποδίδεται. Η διαδικασία της απολογίας της, λίγα 24ωρα μετά, ήταν μαραθώνια, μεταξύ άλλων, εξαιτίας του ότι η κατηγορούμενη δε γνωρίζει την ελληνική γλώσσα και ήταν απαραίτητη η παρουσία διερμηνέα. Μετά το πέρας της απολογίας, η 45χρονη κρίθηκε προφυλακιστέα. «Η ίδια μού ζήτησε να σας μεταφέρω ότι δεν έχει καμία σχέση με τον θάνατο του 56χρονου κι ότι ο αποβιώσας αυτοτραυματίστηκε και κατέληξε», είχε δηλώσει τότε ο συνήγορος που είχε διοριστεί για την υπεράσπισή της, ο δικηγόρος κ. Νίκος Σωμαράκης. Σύμφωνα με τον ίδιο, η γυναίκα ισχυρίστηκε, μεταξύ άλλων, ότι στο παρελθόν ο 56χρονος είχε προσπαθήσει ξανά να βάλει τέλος στη ζωή του, για προσωπικούς λόγους, όσο βρισκόταν στη Γαλλία.

Δηλώνει αθώα η κατηγορούμενη

Η κατηγορούμενη είχε μιλήσει, εξάλλου, πριν από μερικούς μήνες στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, μέσα από τις φυλακές της Θήβας, αναφέροντας ότι είναι αθώα και ότι στο φονικό όπλο που εντοπίστηκε βρέθηκε μόνο το γενετικό υλικό του 56χρονου. «Δεν είμαι ένοχη. Με κατηγορούν, κατά τη γνώμη μου, άδικα. Είμαι κλεισμένη στη φυλακή για το τίποτα. Δεν έκανα τίποτα! Η δικαστής και ο εισαγγελέας που ανέλαβε με κατηγόρησαν αμέσως χωρίς στοιχεία, χωρίς αποδείξεις», είχε δηλώσει η γυναίκα στον εν λόγω τηλεοπτικό σταθμό. «Πήρε το ψαλίδι και μαχαίρωσε τον εαυτό του και εγώ φώναζα “σταμάτα, σταμάτα”! Εγώ πιστεύω ότι δεν ήθελε να αυτοκτονήσει. Ήθελε να κάνει κακό στον εαυτό του, αλλά όχι να πεθάνει», είχε πει, ακόμη, τότε η κατηγορούμενη.

Πηγή:neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook