Κρήτη | Έγκλημα στη Νεάπολη – Απολογείται για το μακελειό ο 43χρονος

κρήτη-έγκλημα-στη-νεάπολη-απολογεί-998985

Ενώπιον του ανακριτή οδηγείται σήμερα ο 43χρονος Κρητικός, ο οποίος το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας σκότωσε τον συντοπίτη του Μανόλη Φινοκαλιώτη, πυροβολώντας τον με καραμπίνα, στα Περάμπελα, κοντά στις Κουρούνες Λασιθίου.

Ο 43χρονος, ο οποίος παρέμενε κρυμμένος για περισσότερες από 48 ώρες μετά το έγκλημα, είχε παραδοθεί στις Αρχές την περασμένη Πέμπτη και κατόπιν οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Λασιθίου. Ο τελευταίος τού άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, αλλά και για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή. Κατόπιν, ο 43χρονος παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον ανακριτή Λασιθίου, ωστόσο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για σήμερα το πρωί.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης επικράτησαν στιγμές μεγάλης έντασης έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Λασιθίου, καθώς πλήθος συγγενών και φίλων του αδικοχαμένου 73χρονου περίμενε με άγριες διαθέσεις τον 43χρονο να βγει από το γραφείο του εισαγγελέα.

Οι ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις που είχαν αναπτυχθεί έξω από τα Δικαστήρια της Νεάπολης, αλλά και η “φυγάδευση” του κατηγορούμενου από άλλη έξοδο είχαν ως αποτέλεσμα να αποφευχθούν τα χειρότερα. Ωστόσο, όπως είναι λογικό, και τη σημερινή ημέρα τα μέτρα ασφαλείας μέσα κι έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Λασιθίου θα είναι “δρακόντεια” για την αποφυγή επεισοδίων.

Ο άτυχος 73χρονος βρισκόταν στα Περάμπελα, όπου βρίσκεται το σπίτι και το ποιμνιοστάσιο της οικογένειάς του. Μαζί του ήταν ακόμη ο 45χρονος γιος του και ο 52χρονος γαμπρός του. Περίπου στις 5:30 το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, ο 43χρονος φερόμενος δράστης πέρασε με το αυτοκίνητό του μπροστά από τους τρεις συγγενείς και πυροβόλησε εναντίον τους με κυνηγετικό όπλο. Ο ηλικιωμένος φέρεται να βρήκε ακαριαίο θάνατο, ενώ ο γιος του τραυματίστηκε βαρύτατα στην κοιλιά. Εξάλλου, από την ένοπλη επίθεση τραυματίστηκε – ελαφρύτερα – και ο 52χρονος.

Αμέσως μετά την αποτρόπαια πράξη του, ο 43χρονος “γκαζώνει” το αυτοκίνητό του και απομακρύνεται από το σημείο.

Λίγο παρακάτω, ωστόσο, εγκαταλείπει το όχημά του, προκειμένου να ελιχθεί με μεγαλύτερη άνεση, στην προσπάθειά του να αποφύγει τη σύλληψη από την Αστυνομία. Ο 43χρονος παραδόθηκε τελικά στην ΕΛ.ΑΣ. το πρωί της περασμένης Πέμπτης, συνοδευόμενος από τον συνήγορο υπεράσπισής του, κ. Γιώργο Στειακάκη.

«Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του κι αυτό είναι το σημαντικότερο όλων. Οφείλουμε να σταθούμε με σεβασμό απέναντι σ’ αυτό. Οι ισχυρισμοί του κατηγορουμένου έρχονται σε δεύτερη μοίρα», ανέφερε, μεταξύ άλλων, προ ημερών ο κ. Στειακάκης, ο οποίος αποκάλυψε ότι, τα 24ωρα που μεσολάβησαν μεταξύ του εγκλήματος και της παράδοσης του 43χρονου στις Αρχές, ο τελευταίος ήταν συντετριμμένος και σκέφτηκε να αυτοκτονήσει, γεγονός το οποίο αποφεύχθηκε μετά από τις απεγνωσμένες τηλεφωνικές εκκλήσεις των παιδιών και της συζύγου του.

«Η οικογένεια (σ. σ. του Μανόλη Φινοκαλιώτη) από τη μια έχει σακατευτεί ψυχολογικά, από την άλλη αισθάνεται τυχερή διότι θα μπορούσαμε να είχαμε τουλάχιστον άλλα δύο, μην πω τρία θύματα. Ήταν μια στυγνή δολοφονία. Μια ανόητη και άνανδρη ενέργεια. Κάποιος αποφάσισε να πάρει την καραμπίνα του και να πάει να “καθαρίσει” κόσμο. Πήγε στον χώρο του ποιμνιοστασίου τους και με πλήρη ηρεμία κι από απόσταση ενάμιση μέτρου εκτέλεσε τον πατέρα, από απόσταση περίπου δύο μέτρων μπορεί και λιγότερη πυροβόλησε κατά του γιου και ταυτόχρονα αποπειράθηκε να σκοτώσει και τον γαμπρό του συγχωρεμένου και σύζυγο της παριστάμενης εκεί κόρης του εκλιπόντος», ανέφερε, μεταξύ άλλων, από την πλευρά του ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος, κ. Γιώργος Κοκοσάλης, ο οποίος δεν παρέλειψε να κάνει λόγο για έγκλημα «άρτια προπαρασκευασμένο», όποιο κι αν ήταν το κίνητρό του.

Πηγή:neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook