Κρήτη | Έγκλημα στη Μεσαρά: Απολογούνται σήμερα ο Ρουμάνος και ο ομοεθνής του

κρήτη-έγκλημα-στη-μεσαρά-απολογούντα-1272327

Το γύρο της χώρας έκαναν η ένταση και οι λιποθυμίες που σημειώθηκαν χθες στο Δικαστικό μέγαρο

Προθεσμία για να απολογηθούν το μεσημέρι της Πέμπτης πήραν ο Ρουμάνος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος του Νίκου Μπιτσκάκη στο Πετροκεφάλι και ο 30χρονος συμπατριώτης του, τον οποίο ο δράστης κατονόμασε ως το άτομο που του διέθεσε το φονικό όπλο, με το οποίο σκότωσε τον 39χρονο κτηνοτρόφο.

Σε βάρος του 27χρονου Ρουμάνου ο εισαγγελέας την Τετάρτη άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Επίσης άσκησε δίωξη για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, αλλά και για ψευδή κατάθεση στους αστυνομικούς, ενώ στον ομοεθνή του ασκήθηκε δίωξη για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία, για παράνομη οπλοκατοχή και για παραχώρηση της καραμπίνας σε τρίτο πρόσωπο που δε διέθετε σχετική άδεια.

Οι συγγενείς του άτυχου 39χρονου βρέθηκαν την Τετάρτη έξω από τα Δικαστήρια όταν στον εισαγγελέα Ηρακλείου οδηγήθηκε το μεσημέρι ο 27χρονος Ρουμάνος, ο οποίος ομολόγησε ότι σκότωσε τον 39χρονο Νίκο Μπιτσακάκη το βράδυ της Δευτέρας στη Μεσαρά.

Υπενθυμίζεται ότι μαζί με τον 27χρονο συνελήφθη και ένας ακόμα Ρουμάνος, από τον οποίο ο 27χρονος υποστηρίζει ότι προμηθεύτηκε το όπλο που χρησιμοποίησε. Τη στιγμή της μεταφοράς του Ρουμάνου στα Δικαστήρια επικράτησε πανδαιμόνιο, με τους συγγενείς να ξεσπούν κατά του καθ’ ομολογίαν δράστη φωνάζοντας «φονιά». Μάλιστα αρκετοί συγγενείς, μεταξύ των οποίων η μητέρα του 39χρονου, κατέρρευσαν.

Το χρονικό

Ο 39χρονος άνδρας πυροβολήθηκε την περασμένη Δευτέρα σε εξωτερικό χώρο του σπιτιού του στο Πετροκεφάλι, το οποίο βρίσκεται μαζί με το ποιμνιοστάσιό του στον ίδιο χώρο, σε περιοχή έξω από το χωριό. Μέσα στο σπίτι, μάλιστα, βρισκόταν το ανήλικο παιδί του 39χρονου, που βγήκε να δει τι είχε συμβεί.

Σύμφωνα ωστόσο με άλλη εκδοχή και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η εν ψυχρώ εκτέλεση έγινε μπροστά στο ανήλικο παιδί του. Ο 39χρονος εξέπνευσε και ο 27χρονος Ρουμάνος εργάτης του ομολόγησε στη συνέχεια ότι ήταν ο δράστης του άγριου φονικού.

neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook