Κρήτη | Εγκαινιάστηκε το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ στο Ηράκλειο | Photos

κρήτη-εγκαινιάστηκε-το-κδαπ-αμεα-στο-η-1704695

Εγκαινιάστηκε σήμερα το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Ηρακλείου, μια σύγχρονη αναπτυξιακή δομή για παιδιά με αναπηρίες, το οποίο είχε χρηματοδοτηθεί από το Περιφερειακό Πρόγραμμα «ΚΡΗΤΗ» 2014-2020, της Περιφέρειας Κρήτης με το ποσό των 878.000 €.

Στη διάρκεια της σημερινής τελετής των εγκαινίων ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης τόνισε πως: «Με τα σημερινά εγκαίνια του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Ηρακλείου, μετουσιώνεται σε πράξη η υποχρέωση και η μέριμνα που οφείλει να επιδεικνύει η Αυτοδιοίκηση και το κράτος, για τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες δυσκολίες και κυρίως για τα παιδιά που χρειάζονται επιπλέον στήριξη στην καθημερινή τους ζωή. Το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Ηρακλείου, που χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης μέσω του Περιφερειακού μας Προγράμματος με το ποσό των 878.000 ευρώ, ενισχύει την κοινωνική συνοχή και διευρύνει το δίχτυ προστασίας των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Αποτελεί, παράλληλα, μια σύγχρονη δομή για παιδιά με ειδικές ανάγκες, η οποία ενδυναμώνει την προσπάθεια που καταβάλλουμε για μια κοινωνία αλληλεγγύης με σεβασμό στο διαφορετικό, για μια κοινωνία ισότητας, όπου όλοι είμαστε ίσοι, ως αναφαίρετο δικαίωμα, συνταγματικά κατοχυρωμένο».

Ο Σταύρος Αρναουτάκης ανέφερε, επίσης, πως τα τελευταία χρόνια η Περιφέρεια Κρήτης έχει απορροφήσει 80 εκ. € από χρηματοδοτήσεις του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, μέσω των οποίων υποστηρίζει περισσότερες από 50 κοινωνικές δομές, 16 Κέντρα Κοινότητας, χρηματοδοτεί τη φοίτηση 12.000 παιδιών σε παιδικούς και ΚΔΑΠ και στηρίζει τις αυξημένες ανάγκες 800 παιδιών με αναπηρία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook