Κρήτη | Δύσκολη η νύχτα στο Αρκαλοχώρι – Δείτε βίντεο από το Εκθεσιακό Κέντρο

κρήτη-δύσκολη-η-νύχτα-στο-αρκαλοχώρι-8211-1289416

Οι σκηνές στήνονται προκειμένου να μπορέσει ο κόσμος θα διαμείνει στα προσωρινά καταλύματα – Ενίσχυση των συνεργείων με δυνάμεις από Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Περίπου 800 άτομα μπορούν να καταλύσουν στις 80 σκηνές που μεταφέρθηκαν και στήθηκαν από άνδρες του Στρατού στο Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου, μετά το σεισμό των 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Οι σκηνές θα φιλοξενήσουν τον κόσμο μέχρι να διενεργηθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι στατικής επάρκειας στις κατοικίες.

Το πρωί αναμένεται να φτάσουν στο Εκθεσιακό Κέντρο κι άλλες σκηνές, προκειμένου η δυναμική φιλοξενίας να υπερβεί τις 2.500. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην περιοχή αναμένονται και επιπλέον δυνάμεις από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συνδράμουν στις προσπάθειες για την γρηγορότερη αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί και την ανακούφιση των πληγέντων.

Είκοσι σκηνές θα διατεθούν σε κοντινά χωριά για όσους κατοίκους θέλουν να παραμείνουν κοντά στις εστίες τους ενώ όπως έγινε γνωστό, έχει γίνει η απαραίτητη προετοιμασία ώστε να μπορούν να μοιραστούν 1.000 μερίδες φαγητού σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Την ίδια ώρα η αγωνία των κατοίκων της περιοχής κορυφώνεται, καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα, σε όλους τους τόνους εξέφραζαν την αγωνία τους για τη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή και ζητώντας ενημέρωση και μέριμνα πριν … τα χειρότερα! Σήμερα πολλοί βρίσκονται έξω από τα, επικίνδυνα, σπίτια τους, με την οργή και την απόγνωση να τους κυριεύει.

Πηγή: cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook