Κρήτη | Δύο τουρίστες εγκλωβίστηκαν στα χιόνια – Η περιπέτεια, το «ευχαριστώ» και η πρόσκληση στο Βέλγιο

Δύο Βέλγους φοιτητές που είχαν ακινητοποιηθεί με το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο τους από τις πυκνές χιονοπτώσεις απεγκλώβισαν έξω από το χωριό Μάρθα του Δήμου Βιάννου τα μηχανήματα της Περιφέρειας Κρήτης. Οι δυο Βέλγοι φοιτητές που βρίσκονται για διακοπές στην Κρήτη, δήλωσαν τυχεροί μέσα στην ατυχία τους για την άμεση βοήθεια που είχαν στον αποκλεισμένο δρόμο, λέγοντας ότι δεν θα ξεχάσουν ποτέ την Κρήτη, τους Κρητικούς και τα φιλόξενα αισθήματα τους!

Παράλληλα τα μηχανήματα της Περιφέρειας σε συνεργασία με τους Δήμους Βιάννου, Μινώα, Αρχανών Αστερουσίων, διευκόλυναν προχθές και χθες την κυκλοφορία κρατώντας ανοιχτό το οδικό δίκτυο Ηρακλείου-Βιάννου απ’ όπου έγινε και ο απεγκλωβισμός των δυο Βέλγων,όπως και άλλων ΙΧ αυτοκινήτων. Επίσης στην Κάτω Βιάννο χειριστής μηχανήματος της Περιφέρειας παράλληλα με την διάνοιξη του δρόμου από τα χιόνια μετέφερε επίσης φάρμακα σε αποκλεισμένους ηλικιωμένους.

Για τον απεγκλωβισμό τους οι δυο Βέλγοι φοιτητές Μαρτίν και Μπαστίν δήλωσαν ευγνώμονες για την άμεση βοήθεια, το ενδιαφέρον και την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών της Περιφέρειας, όπως ανάλογα ήταν τα συναισθήματα που εκφράστηκαν και από τους ηλικιωμένους γέροντες για τον εκχιονισμό και την μεταφορά φαρμάκων από φαρμακείο της επάνω Βιάννου στην Κάτω Βιάννο.

Αποδέκτες των ευχαριστήριων και συγχαρητηρίων και στις δυο περιπτώσεις ήταν το προσωπικό του μισθωμένου από την Περιφέρεια συνεργείου εκχιονισμού,του εργολάβου Νίκου Μητσόπουλου, του γιου του Γιάννη και των συνεργατών -χειριστών,Μαρίνου Επιτροπάκη και Γιάννη Καραντεμοίρη.

Οι ίδιοι αναφέρουν ότι η υπηρεσία που έχουν αναλάβει από την Περιφέρεια Κρήτης φροντίζουν με φιλότιμο και συνέπεια να είναι ως επαγγελματίες χρήσιμη και αποτελεσματική για τους πολίτες και τις άμεσες ανάγκες τους. Μάλιστα ο Νίκος Μητσόπουλος για τις επικρατούσες συνθήκες και το αποτελεσματικό έργο ήταν σε συνεχή επικοινωνία ενημέρωσης με τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη, τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλο Μπαριτάκη, την Πολιτική Προστασία, τους Δημάρχους Μ. Φραγκάκη, Μ. Κοκοσάλη, Μ. Σταυρακάκη κ.α.

Όπως δήλωσαν ο Ν. Μητσόπουλος, ο Γ. Μητσόπουλος και οι συνεργάτες τους “κρατήσαμε ανοιχτό συνεχώς σε συνεργασία με τους τρεις Δήμους το οδικό δίκτυο Ηράκλειο-Βιάννος απ’ όπου απεγκλωβίσαμε τους Βέλγους” προσθέτοντας: ”τους ρυμουλκήσαμε με ασφάλεια μέχρι το Αρκαλοχώρι και η χαρά των Βέλγων αλλά και η δική μας χαρά ήταν μεγάλη που μετά από ένα προσωρινό εφιάλτη ηρέμησαν για να συνεχίσουν τις διακοπές τους. Γίναμε φίλοι για τα συναισθήματα τους, τις θερμές τους ευχαριστίες και για τα καλά τους λόγια για την Κρήτη μας. Ανταλλάξαμε τηλέφωνα για επικοινωνία και μας είπαν ότι με χαρά θα μας περιμένουν στο Βέλγιο”!

cretalive.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ