Κρήτη | Δύο στη φυλακή για τα αλισβερίσια κόκας

κρήτη-δύο-στη-φυλακή-για-τα-αλισβερίσι-1188818

Προσωρινά κρατούμενοι τα δύο μέλη της σπείρας που φέρονται να διακινούσαν ναρκωτικά στο Ηράκλειο. Δικογραφία σε βάρος 66 ατόμων – Πάνω από 500 «νταλαβέρια»

Η αστυνομική επιχείρηση, η οποία οδήγησε στην εξάρθρωση της ομάδας, διήρκεσε από την περασμένη Τετάρτη έως την περασμένη Πέμπτη.

Μετά το πέρας των απολογιών, οι Αρχές αποφάσισαν την προσωρινή κράτηση των δύο εκ των συλληφθέντων. Πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας περίπου 35-40 ετών. Ας σημειωθεί ότι ο ένας από αυτούς φέρεται από τις Αρχές ως άτομο με κομβικό ρόλο στην υπόθεση. Στον αντίποδα, οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι (ένας άνδρας και μια γυναίκα) αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους

Τον δρόμο για τη φυλακή πήραν τελικά δύο από τα άτομα που συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα, καθώς φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση του κυκλώματος κοκαΐνης το οποίο εξαρθρώθηκε στη διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης στην ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου.

Από το σύνολο των αρχικά συλληφθέντων ασκήθηκαν προ ημερών κακουργηματικές ποινικές διώξεις σε βάρος τεσσάρων εξ αυτών. Οι συγκεκριμένοι τέσσερις κατηγορούμενοι παρέμεναν κρατούμενοι τις προηγούμενες ημέρες και χθες απολογήθηκαν ενώπιον του ανακριτή Ηρακλείου.

Τελικά, μετά το πέρας των απολογιών, οι Αρχές αποφάσισαν την προσωρινή κράτηση των δύο εξ αυτών. Πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας περίπου 35-40 ετών. Ας σημειωθεί ότι ο ένας από αυτούς φέρεται από τις Αρχές ως άτομο με κομβικό ρόλο στην υπόθεση. Στον αντίποδα, οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι (ένας άνδρας και μια γυναίκα) αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με τις Αρχές, η φερόμενη εγκληματική ομάδα λειτουργούσε οργανωμένα, με τα μέλη της να έχουν διακριτούς ρόλους στις επιμέρους δραστηριότητες. Ειδικότερα, όπως προέκυψε μετά από πολύμηνη αστυνομική έρευνα, η σπείρα φέρεται να προμηθευόταν ναρκωτικά, τα οποία αρχικά συσκεύαζε και κατόπιν τα τοποθετούσε σε «καβάντζες», κυρίως σε υπαίθριες περιοχές. Στόχος ήταν η μετέπειτα διάθεσή τους σε αγοραστές στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.

Πώς δρούσε η σπείρα

«Αναφορικά με τη μεθοδολογία δράσης, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας λειτουργούσαν με διακριτούς ρόλους στις επιμέρους δραστηριότητές της, ακολουθώντας διάφορα στάδια για την υλοποίηση των παράνομων ενεργειών τους, που αφορούσαν ειδικότερα στην αγορά, απόκρυψη, μεταφορά, διακίνηση και πώληση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών», αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε για την υπόθεση.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ηγετικό ρόλο στην ομάδα φέρεται να είχε ένας ημεδαπός άνδρας. Ο συλληφθείς «προμηθευόταν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, τις οποίες αφού ζύγιζε και συσκεύαζε τις απέκρυπτε σε υπαίθρια σημεία της πόλης του Ηρακλείου και στη συνέχεια τα μέλη της ομάδας τις παραλάμβαναν και τις διακινούσαν σε αγοραστές έναντι χρηματικού ποσού. Επιπλέον ημεδαπή είχε βοηθητικό ρόλο στην ομάδα, παρέχοντας την αναγκαία συνδρομή για τη διακίνηση των ναρκωτικών».

Δικογραφία σε βάρος 66 ατόμων – Πάνω από 500 «νταλαβέρια»

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά οι διωκτικές Αρχές κατάφεραν να ταυτοποιήσουν 530 περιπτώσεις πώλησης κοκαΐνης, αλλά και χασίς. Ως αποτέλεσμα σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 66 ατόμων για παραβάσεις της νομοθεσίας «περί ναρκωτικών ουσιών».

Συλλήψεις

Η αστυνομική επιχείρηση η οποία οδήγησε στην εξάρθρωση της ομάδας διήρκεσε από την περασμένη Τετάρτη έως την περασμένη Πέμπτη. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, με τη συμμετοχή αστυνομικών του ΤΕΚΑΜ Κρήτης, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Ηρακλείου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσαράς.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, τρία μέλη της φερόμενης εγκληματικής ομάδας την ώρα που προμήθευαν ποσότητες κοκαΐνης σε δύο αγοραστές, οι οποίοι και συνελήφθησαν. Όπως είναι λογικό, οι έρευνες επεκτάθηκαν σε σπίτια και άλλους χώρους.

Η Αστυνομία βρήκε συνολικά 65,7 γραμμάρια κοκαΐνης, το ποσό των 470 ευρώ που φέρεται να προήλθε από την αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών, 7 κινητά τηλέφωνα, μια ζυγαριά ακριβείας, ένα φυσίγγι και μικροποσότητα κάνναβης. Όλα τα εν λόγω ευρήματα κατασχέθηκαν, ενώ κατασχέθηκαν από τις Αρχές και 5 αυτοκίνητα, τα οποία φέρεται να χρησιμοποιούνταν για τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

neakriti.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook