Κρήτη | Δύο άτομα στην εντατική με τον ιό της γρίπης

Δύο άτομα νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, με συμπτώματα του ιού της γρίπης, ενώ δύο ακόμα άτομα είχαν νοσηλευθεί τις προηγούμενες ημέρες στη Μονάδα και πήραν εξιτήριο.

Στο Βενιζέλειο νοσοκομείο αντίστοιχα δεν υπάρχει, σύμφωνα με την τελευταία επίσημη πληροφόρηση από τη διοίκηση του νοσοκομείου, κάποιο περιστατικό νοσηλείας με γρίπη σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Οι γιατροί πάντως των νοσοκομείων θεωρούν ότι δεδομένων των συνθηκών, η κατάσταση παραμένει πλήρως ελεγχόμενη, αν ληφθούν υπόψη παράλληλα τόσο η εποχή, όσο και η νοσηρότητα.

Για τα χαμηλά σχετικά επίπεδα νοσηρότητας, αλλά και για τον έλεγχο των κρουσμάτων, θεωρείται ότι έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο η αύξηση του εμβολιασμού, τόσο των ομάδων υψηλού κινδύνου, όσο όμως και του νοσηλευτικού προσωπικού και προσωπικού που εργάζεται στα νοσοκομειακά ιδρύματα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός, αφού απαραίτητη προϋπόθεση για να παραμείνει σε αυτά τα ποσοστά η εξάπλωση της γρίπης, είναι η τήρηση στοιχειωδών κανόνων υγιεινής, η ιδιαίτερη προσοχή, αλλά και η αποφυγή επαφής των ατόμων που νοσούν με υγιή άτομα, στο βαθμό βέβαια του δυνατού.

Πηγή: ekriti.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ