Κρήτη | Δράσεις για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και τη στήριξη μαθητών

κρήτη-δράσεις-για-την-εξάλειψη-της-βία-1324693

Πορτοκαλί φωτίζεται απόψε το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, στο πλαίσιο της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Ταυτόχρονα, στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας, θα πραγματοποιηθεί συμβολική εκδήλωση.

«Οι διακρίσεις, οι ανισότητες, η σωματική και λεκτική κακοποίηση είναι κάθε άλλο παρά παρελθόν για εκατομμύρια γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο ενώ στην Ελλάδα του 2021, η βία κατά των γυναικών συνεχίζει να αποτελεί έναν ύπουλο, κρυφό εχθρό που συχνά υποθάλπεται από τη σιωπή των ίδιων των γυναικών θυμάτων», δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης Μαρία Λιονή, τονίζοντας: «Πρόκειται για μια σιωπή με τόσο εκκωφαντικές συνέπειες τόσο για τις ίδιες τις γυναίκες όσο και για την κοινωνία μας. Μια σιωπή που πρέπει να «σπάσει» για να απελευθερωθούν οι εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες από τα δεσμά που τις κρατούν εγκλωβισμένες στο φόβο, την ανασφάλεια και τη χαμηλή αυτοεκτίμηση. Ως κοινωνία και Πολιτεία έχουμε την ηθική, κυρίως, υποχρέωση να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών. Με δομές που θα αγκαλιάσουν και θα στηρίξουν τα θύματα της κακοποίησης, θα τους δώσουν δύναμη, κίνητρο και δυνατότητα να «σπάσουν τη σιωπή τους» και να διεκδικήσουν το δικαίωμα τους στην αυτοκυριαρχία και την αξιοπρέπεια».

Στο μεταξύ, η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου πραγματοποίησε δράση με σκοπό τη στήριξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων (μονογονεϊκές οικογένειες, ΑμεΑ, παιδιών απόρων πολυμελών οικογενειών). Η δράση αφορούσε στη διανομή γραφικής ύλης για μαθητές όλων των βαθμίδων, προς τα παιδιά οικογενειών που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας και επομένως μπορεί να γίνουν υποκείμενα διακρίσεων. Σύμφωνα με τους κοινωνικούς λειτουργούς της διεύθυνσης, τα άτομα αυτά υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις και φέρουν κοινωνικό στίγμα. Μέσω της υποστηρικτικής δράσης η διεύθυνση συνέβαλε στην καταπολέμηση των διακρίσεων και στην διευκόλυνση της κοινωνικής ενσωμάτωσης των παιδιών που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης στην όποια εκπαιδευτική κοινότητα αυτά ανήκουν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook