Κρήτη | Δίπλα στους σεισμόπληκτους στο Αρκαλοχώρι ο Νίκος Ανδρουλάκης | Photos

κρήτη-δίπλα-στους-σεισμόπληκτους-στο-1429558

Στο Αρκαλοχώρι, δίπλα στους σεισμόπληκτους στο εκθεσιακό κέντρο όπου έχουν τοποθετηθεί οικίσκοι, βρέθηκε νωρίς το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Ηράκλειου Βασίλη Κεγκέρογλου, στελέχη του κόμματος και τον δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας Μανώλη Φραγκάκη.

Ο κ. Ανδρουλάκης έγινε δέκτης των γραφειοκρατικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι σεισμόπληκτοι καθώς λόγω έλλειψης προσωπικού δεν έχουν αξιολογηθεί οι δώδεκα χιλιάδες φάκελοι αυτοψιών και ως τώρα δεν έχει εγκριθεί καμία άδεια ανακατασκευής.

Ο κ. Ανδρουλάκης έγινε δέκτης των γραφειοκρατικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι σεισμόπληκτοι καθώς λόγω έλλειψης προσωπικού δεν έχουν αξιολογηθεί οι δώδεκα χιλιάδες φάκελοι αυτοψιών και ως τώρα δεν έχει εγκριθεί καμία άδεια ανακατασκευής.

«Επτά μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό, οι κάτοικοι του Αρκαλοχωρίου μετρούν ακόμα τις πληγές τους, εγκλωβισμένοι σε ένα κυκεώνα γραφειοκρατίας που αποδεικνύει την ολιγωρία της κυβέρνησης. Είμαστε εδώ για να δηλώσουμε την αλληλεγγύη μας και να πιέσουμε να σταματήσει αυτή η ολιγωρία», είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επισήμανε την αναγκαιότητα οι κάτοικοι να μην περάσουν και δεύτερο χειμώνα άστεγοι, να μειωθεί το τιμολόγιο ανακατασκευής και να δοθεί προτεραιότητα ώστε να ανοικοδομηθούν τα σπίτια τους ώστε συνακόλουθα να αναταχθεί η τοπική οικονομία.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, στη συνέχεια είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με τον Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου κ. κ. Ανδρέα ενώ ακολούθησε η συνάντηση με τοπικούς φορείς, στην αίθουσα «Μεγάλη» του πνευματικού κέντρου.

«Ο Χριστός σταυρώθηκε μια φορά… εμείς ζούμε 7 μήνες γολγοθά» είπε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, Μανώλης Φραγκάκης κατά την διάρκεια της συνάντησης αναφερόμενος, στην δύσκολη κατάσταση του Αρκαλοχωρίου και της ευρύτερης περιοχής που βιώνει, εδώ και 7 μήνες, μετά τον καταστροφικό σεισμό.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σεισμόπληκτων μίλησε για 30% κάτω στον πληθυσμό του Δήμου Μινώα κατά την πρόσφατη απογραφή, περίπου 2.500 λιγότεροι άνθρωποι σε σχέση με την προηγούμενη απογραφή, περιγράφοντας μια μελανή εικόνα στο Αρκαλοχώρι.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής ο κ. Ανδρουλάκης παρακολούθησε την Ακολουθία του Επιταφίου παρακολούθησε στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά.

cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook