Κρήτη | Δήλωση του Προέδρου της ΠΕΔ για την άρση των μέτρων

κρήτη-δήλωση-του-προέδρου-της-πεδ-για-1042871

Ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης Γιάννης Κουράκης με αφορμή την απόφαση για άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις στην Κρήτη από τη Δευτέρα 18 Μαΐου, δήλωσε τα εξής:

« Είναι διαπιστωμένο σύμφωνα με τα στοιχεία των υπεύθυνων υγειονομικών φορέων της πατρίδας μας, ότι η Κρήτη αποτελεί περιοχή με ελάχιστα κρούσματα του νέου κορωνοϊού διατηρώντας σχεδόν μηδενικό ρυθμό εξάπλωσης του.

Είναι επίσης γνωστό ότι σε όλο το γεωγραφικό της εύρος, η Κρήτη διαθέτει αξιόπιστες και σοβαρές υποδομές δημόσιας Υγείας, εξαιρετικά νοσηλευτικά ιδρύματα αλλά και Πανεπιστημιακή Ιατρική Σχολή.

Κυρίως όμως διαθέτει αξιόλογο, υψηλού επιπέδου σε κατάρτιση ιατρικό και νοσηλευτικό δυναμικό που μπορεί αποδεδειγμένα να αντιμετωπίσει ακόμη και  δύσκολα περιστατικά υγείας.

Δεν είναι άλλωστε τυχαία τα διεθνή δημοσιεύματα έγκυρων μέσων ενημέρωσης που αναφέρουν ότι η Κρήτη αποτελεί ένα ασφαλή υγειονομικό προορισμό που την καθιστά ιδανικό μέρος για καλοκαιρινές διακοπές.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης οι Τοπικές Κοινωνίες και η Αυτοδιοίκηση της Κρήτης αντιμετώπισαν την πανδημία με μεγάλη ψυχραιμία,  υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα και αυτό αποδεικνύεται από τη μηδενική, σχεδόν, νοσηρότητα του πληθυσμού του νησιού μας.

‘’Η Κρήτη αποτελεί έναν ασφαλή διεθνή τουριστικό προορισμό’’

Έχοντας υπόψη τα παραπάνω δεδομένα εξάγεται το συμπέρασμα ότι η Κρήτη αποτελεί ένα ασφαλή διεθνή προορισμό και για την τουριστική περίοδο που διανύουμε.

Η επόμενη μέρα βρίσκει την Κρήτη έτοιμη και προετοιμασμένη να υποδεχθεί για ακόμη μια χρονιά τους επισκέπτες της.

Το μοναδικό φυσικό της περιβάλλον, η μεγάλη πολιτισμική και πολιτιστική παράδοση αλλά και η μοναδική κρητική κουζίνα και διατροφή, εγγυώνται στον επισκέπτη του νησιού μας μια μοναδική εμπειρία.

Σε όλα τα παραπάνω προστίθεται το σύγχρονο και ανεπτυγμένο πλέγμα ξενοδοχειακών τουριστικών μονάδων και υπηρεσιών που καλύπτουν υψηλές και ποιοτικές προδιαγραφές και είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την πατροπαράδοτη κρητική φιλοξενία.

Η ΠΕΔ Κρήτης και η Τοπική Αυτοδιοίκηση του νησιού μας όπως μέχρι σήμερα με ευθύνη αντιμετώπισε τα προβλήματα πολιτών, κοινωνικών ομάδων και επαγγελματικών τάξεων , έτσι και σήμερα αλλά και στο μέλλον με σχέδιο και σε συνεργασία με κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς, θα είναι αρωγός για να αντιμετωπιστούν οποιαδήποτε ζητήματα παρουσιαστούν. »

Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ) Κρήτης

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook