Kρήτη | Δικάζεται ο ορθοπεδικός για ασέλγεια εις βάρος μαθήτριας – Τον βαραίνουν κι άλλες κατηγορίες

kρήτη-δικάζεται-ο-ορθοπεδικός-για-ασέλ-1295771

Την ερχόμενη Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου, η δίκη του Κρητικού ορθοπεδικού τεχνικού, που πρωτόδικα καταδικάστηκε σε ποινή 7 ετών για αποπλάνηση ανηλίκου.

Μνήμες από την υπόθεση του Κρητικού ορθοπεδικού τεχνικού, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης για «αποπλάνηση» μιας ανήλικης μαθήτριας, πριν από περίπου έξι χρόνια, στο Ηράκλειο, αναμένεται να ξυπνήσουν σε λίγες ημέρες στο ακροατήριο. Ο κατηγορούμενος αναμένεται να καθίσει την ερχόμενη Τετάρτη στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης (Ηράκλειο), προκειμένου να δικαστεί – σε δεύτερο βαθμό – για «αποπλάνηση παιδιού που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη».

Η εκδίκαση της υπόθεσης, η οποία είχε έρθει στο “φως” της δημοσιότητας πριν από περίπου 5 χρόνια, ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2020. Τότε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου είχε κρίνει ένοχο τον ορθοπεδικό τεχνικό, επιβάλλοντάς του ποινή κάθειρξης 7 ετών. Ο κατηγορούμενος είχε οδηγηθεί τότε στη φυλακή, ωστόσο εδώ και μερικούς μήνες είναι ελεύθερος, καθώς είχε γίνει δεκτή η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής που είχε υποβάλει, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης από το Εφετείο.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο ορθοπεδικός τεχνικός φέρεται να προέβη σε ασελγή πράξη σε βάρος μιας ανήλικης μαθήτριας, η οποία δεν είχε καν κλείσει τα 14, πριν από περίπου έξι χρόνια. Τον Ιούλιο του 2015, το κορίτσι είχε μεταβεί στον επαγγελματικό χώρο του κατηγορούμενου συνοδευόμενο από τη μητέρα του, καθώς αντιμετώπιζε θωρακική σκολίωση. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο κατηγορούμενος – χωρίς να προκαλέσει υποψίες στη μητέρα του κοριτσιού, η οποία περίμενε την κόρη της στον προθάλαμο του εξεταστηρίου – φέρεται να προέβη σε ασελγή πράξη σε βάρος της ανήλικης.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε ξεκινήσει τον Δεκέμβριο του 2019 και ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2020. Παρά το ότι στην απολογία του ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι είναι αθώος, κάνοντας παράλληλα λόγο για σκευωρία σε βάρος του, δεν έπεισε την Έδρα: Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου τον έκρινε ένοχο για «αποπλάνηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη».

Η υπεράσπιση ζήτησε να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά, αίτημα το οποίο απορρίφθηκε. Τελικά, το δικαστήριο τού επέβαλε ποινή κάθειρξης 7 ετών, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η Έδρα αποφάσισε να μη χορηγήσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του (κατά πλειοψηφία 5-2). Έτσι, ο καταδικασθείς πήρε τον δρόμο για τη φυλακή. Ωστόσο, πριν από μερικούς μήνες αποφυλακίστηκε μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης από το Εφετείο.

Σε δηλώσεις που είχε κάνει τότε ο εκ των συνηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας (σ.σ. συνήγορος της οικογένειας του θύματος), κ. Νίκος Καραγιάννης, είχε εκφράσει την ικανοποίησή του για τη δικαστική έκβαση της υπόθεσης.

«Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου, μετά από μια πολυήμερη ακροαματική διαδικασία, κατέληξε ομόφωνα σε καταδικαστική για τον κατηγορούμενο απόφαση. Το ύψος της ποινής που του επιβλήθηκε, η άρνηση αναγνώρισης ελαφρυντικών, η απόφαση να μην έχει η έφεσή του αναστέλλουσα ισχύ, αλλά και η διενέργεια συμπληρωματικής έρευνας για το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια αποτυπώνουν με τον πλέον σαφή τρόπο την έντονη αποδοκιμασία του Δικαστηρίου για την πράξη του κατηγορουμένου. Ως συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας είμαι απόλυτα ικανοποιημένος», είχε δηλώσει τότε ο κ. Καραγιάννης.

Τον βαραίνουν κι άλλες καταγγελίες

Επισημαίνεται ότι ο ορθοπεδικός τεχνικός εμπλέκεται και σε άλλη δικαστική υπόθεση για παρόμοιες πράξεις. Την περασμένη Τρίτη επρόκειτο να καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου, κατηγορούμενος για ασελγείς πράξεις σε βάρος άλλων δύο ανήλικων κοριτσιών. Ειδικότερα, κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου, καθώς και για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια. Ωστόσο, η εκδίκαση της εν λόγω υπόθεσης αναβλήθηκε.

Πηγή: neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook