Κρήτη | Διεστραμμένος άγνωστος κρατά φυλακισμένα πρόβατα και τα αφήνει να πεθαίνουν | Photos

Μάρτυρες ενός μακάβριου και αποκρουστικού θεάματος κακοποίησης ζώων έγιναν μέλη της “Ζωόφιλης Δράσης” σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο στην τουριστική περιοχή του Ανισαρά στη Χερσόνησο.

Συγκεκριμένα οι ακτιβιστές έπειτα από μία καταγγελία που έκαναν τρεις 15χρονοι βρήκαν μέσα στο κτίριο του ισογείου κουφάρια 4 προβάτων, αλλά και ακόμη 4 φυλακισμένα ζωντανά, σε πολύ άσχημη κατάσταση.

Σύμφωνα με τη σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, άγνωστος κρατάει τα ζώα εκεί σχεδόν δύο χρόνια και τα καταδικάζει σε αργό και βασανιστικό θάνατο, αφήνοντας τα να πεθάνουν από πείνα και δίψα, μέσα στη βρώμα και τη δυσωδία. Οι περιγραφές που αναφέρονται στο σχετικό κείμενο για την εικόνα των ζώων, προκαλούν πραγματικά φρίκη και όνειδος για αυτή τη νοσηρή και εγκληματική πράξη, αφού δεν έχει γίνει γνωστό αν τα τέσσερα νεκρά ζώα τοποθετήθηκαν όλα μαζί στο χώρο και πέθαναν διαδοχικά ή αν τοποθετήθηκαν σε διαφορετικούς χρόνους δίπλα στα νεκρά ήδη ζώα και αφέθηκαν να πεθάνουν όπως τα προηγούμενα.

“Έχουμε ένα εντελώς λιωμένο ζώο, ένα σκελετό προβάτου στην τουαλέτα, ένα κουφάρι προβάτου του οποίου έχουν λιώσει τα όργανα, το μαλλί και έχει μείνει το ξεραμένο δέρμα και τα κόκκαλα και τέλος ένα σχετικά πρόσφατο πτώμα προβάτου, που λιώνει από τη ζέστη των ημερών, όπως φαίνεται από τα μάυρα ξεραμένα υγρά γύρω του”

Τα στελέχη της “Ζωόφιλης Δράσης” φρόντισαν όπως μπορούσαν τα καταπονημένα πρόβατα και κατήγγειλαν το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου, όπου ήδη σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος του άγνωστου βασανιστή τους.

Κύριο μέλημα όμως είναι μέσα στις τις επόμενες ώρες η απομάκρυνση των τέσσάρων φοβισμένων και πεινασμένων ζώων με ασφάλεια από τον χώρο και να λάβουν φροντίδα από κτηνιάτρους.

zarpanews.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ