Κρήτη | Διαμαρτυρία κατοίκων για δρόμο που υπέστη καθίζηση

κρήτη-διαμαρτυρία-κατοίκων-για-δρόμο-842379

Κάτοικοι των Βουτών δίνουν απόψε το «παρών» στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου και διαμαρτύρονται για τον δρόμο, που όπως λένε, έχει κοπεί καθώς έσπασε ένας αγωγός και τα βοθρολυματα καταλήγουν στα χωράφια, μετά την πρόσφατη θεομηνία.

Έχουν σημειωθεί, όπως είπαν, κι άλλες κατολισθήσεις μέσα στο χειμώνα.

«Οι Βουτες και τα γύρω χωριά έχουν αποκοπεί από την πόλη. Θέλουμε να μάθουμε ποιος θα έχει την ευθύνη αν γίνει κανένα δυστύχημα, στον δρόμο που έχει υποστεί καθίζηση και στους αγροτικούς δρόμους;», επισήμαναν

Σε αυτή τη φάση, η πρόσβαση στο Ηράκλειο γίνεται μέσω Σταυρακιων, περιμετρικά.

Ο δήμαρχος, Βασίλης Λαμπρινός τόνισε:

«Υπάρχει μία σοβαρή βλάβη του οδοστρώματος. Το έργο είναι της Περιφέρειας. Ο Δήμος δεν έχει σχέση με τα έργα στο δρόμο. Έχει όμως με τον αγωγό που έσπασε. Ελήφθησαν πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση της ζημιάς. Ζήτησα από την ΔΕΥΑΗ να παρέμβει. Έχουμε αρκετές ευθύνες, μην μας αδικειτε βάζοντάς μας κι άλλες που δεν έχουμε».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ, Γιώργος Βουρεξακης, ενημέρωσε ότι το πρωί πήγαν μηχανήματα, ξεκινώντας εργασίες ώστε να γίνει προσωρινή σύνδεση του αγωγού που έσπασεκα να ξεκινήσει η εκτροπή των λυμάτων

Οι κάτοικοι των Βουτων και των γύρω χωριών έχουν πρόσβαση στο Ηράκλειο κι από ένα παράπλευρο αγροτικό δρόμο, κοντά στα Καλέσα, στον οποίο – όπως λένε- δεν είναι εύκολο να περάσει λεωφορείο και μεγάλο όχημα. Η άλλη επιλογή που έχουν είναι να φθάνουν Ηράκλειο περνώντας από τα Σταυράκια.

Ο αντιδήμαρχος, Γιάννης Αναστασάκης ζήτησε να κρατηθεί ένα στοιχειώδες «επίπεδο σοβαρότητας», αναφέροντας ότι ο Δήμος έχει πολλές υποχρεώσεις στη ζώνη των αρμοδιοτήτων του, και τονίζοντας επίσης ότι δεν είναι δυνατόν να γίνει παρέμβαση σε κάτι που αφορά την Περιφέρεια.

Οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης ζήτησαν επίσπευση των διαδικασιών.Δηλαδή, να ασκηθούν πιέσεις προς την Περιφέρεια για να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα. Οι κάτοικοι των Βουτών αποχώρησαν έχοντας μια σύντομη συνομιλία με τον δήμαρχο Ηρακλείου, στον όποιοι εξέφρασαν εκ νέου τις ανησυχίες τους.

Πηγή: cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook