Κρήτη | Διαδρομή με ηχητικό οδηγό και κείμενα σε μεγαλογράμματη γραφή για τους τυφλούς στο μουσείο «Νίκος Καζαντζάκης»

κρήτη-διαδρομή-με-ηχητικό-οδηγό-και-κε-1451681

Κατόπιν αιτήματος του Μουσείου «Νίκος Καζαντζάκης», προκειμένου το μουσείο να γίνει όσο το δυνατόν προσβάσιμο σε άτομα με οπτική αναπηρία, ανέπτυξε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης και την Οδηγό Έργων Τέχνης για ανθρώπους με απώλεια όρασης – Υπεύθυνη Απτικής διερεύνησης του Φάρου Τυφλών της Ελλάδας, κ. Καλλιόπη Γκίκα.

Έτσι, στις 21 Μαΐου 2022, τα μέλη της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Κρήτης είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και να ξεναγηθούν στο μουσείο με υλοποιημένο πλέον το σχεδιασμό προσβασιμότητας σε ανθρώπους με οπτική αναπηρία, ο οποίος περιλαμβάνει έναν συνδυασμό απτικής διαδρομής με ηχητικό οδηγό, κείμενα σε μεγαλογράμματη και Braille γραφή, καθώς και ένα συμπεριληπτικό βίντεο.

«Θεωρούμε υποχρέωσή μας να ευχαριστήσουμε θερμά και δημόσια το προσωπικό του μουσείου «Νίκος Καζαντζάκης», για το κοινωνικό τους ενδιαφέρον και τις προσπάθειες τους, προκειμένου να επιτύχουν το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα στην προσβασιμότητα των ατόμων με οπτική αναπηρία στο μουσείο.

Θα θέλαμε να συγχαρούμε το μουσείο «Νίκος Καζαντζάκης» και τους ανθρώπους του γι’ αυτήν την πρωτοβουλία τους και ευελπιστούμε να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για όλα τα μουσεία του νησιού της Κρήτης» αναφέρει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook