Κρήτη | «Δεν… παίζουμε με τη φωτιά» – Τα συγκλονιστικά βιντεάκια της Περιφέρειας και της Πυροσβεστικής για τις πυρκαγιές

κρήτη-δεν-παίζουμε-με-τη-φωτιά-τα-905168

Τρία βίντεο-μηνύματα που επιδιώκουν να συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση των πολιτών με στόχο την πρόληψη των πυρκαγιών ετοίμασαν η Περιφέρεια Κρήτης και η Πυροσβεστική Διοίκηση Κρήτης.

Μέσα από τα βίντεο υπενθυμίζεται πως «Μια στιγμή είναι αρκετή» για να προκληθεί τεράστια και ανεπανόρθωτη καταστροφή στον άνθρωπο και το φυσικό περιβάλλον.

Για το λόγο αυτό η προτροπή που δίνεται εστιάζει σε βασικές επισημάνσεις ώστε να αποφεύγονται λανθασμένοι ανθρώπινοι χειρισμοί που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά.

«Δεν καίμε σκουπίδια ή ξερά χόρτα, δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές. Δεν πετάμε αποτσίγαρα και σκουπίδια στο δάσος. Δεν κάνουμε εργασίες που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, με τα δύο μικρότερα βιντεομηνύματα με τίτλο «Μια στιγμή!» βρίσκονται στο επίκεντρο οι απώλειες που προκαλούν οι πυρκαγιές. «Σκέψου τα εκατομμύρια στρέμματα, σκέψου τις περιουσίες που χάνονται, σκέψου την ανεπανόρθωτη ζημιά στο περιβάλλον, σκέψου τους συνανθρώπους μας που βρήκαν τραγικό θάνατο. Σκέψου ότι μια στιγμή αρκεί…

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook