Κρήτη | Δεν ήταν μόνο η σούβλα | Πετούσαν στους αστυνομικούς τσιμεντόλιθους, καρέκλες, μπαταρίες μηχανής!

κρήτη-δεν-ήταν-μόνο-η-σούβλα-πετούσαν-848792

Τα όσα πρωτοφανή, όπως τόνισαν και οι ίδιοι, έζησαν τα ξημερώματα της Πρωτομαγιάς στην περιοχή των Καμινίων, στο Ηράκλειο, όπου κλήθηκαν για διατάραξη ησυχίας και λίγο έλειψε να…χάσουν τη ζωή τους, περιέγραψαν στο δικαστήριο οι αστυνομικοί – θύματα της «εκτός ορίων» συμπεριφοράς των κατηγορουμένων (δείτε εδώ).

Στο εδώλιο του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου κάθονται 4 άτομα, 3 άνδρες και μια γυναίκα, με τις κατηγορίες, μεταξύ άλλων: της διακεκριμένης περίπτωσης αντίστασης κατά της Αρχής τελεσθείσας από κοινού και από περισσότερα πρόσωπα που έφεραν αντικείμενα με τα οποία ήταν δυνατόν να προκληθεί σωματική βλάβη.

-της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και κατά συρροή.

Στις καταθέσεις τους ο αστυνομικός που έσπευσε πρώτο στο σημείο, αλλά και οι συνάδελφοί του που βρέθηκαν εκεί στη συνέχεια προς ενίσχυση, περιέγραψαν τα όσα έζησαν ως «πρωτοφανή».

Όπως είπαν, δεν ήταν μόνο ότι προσπάθησαν να τους «τρυπήσουν» με τη σούβλα., αλλά εκσφενδόνιζαν εναντίον τους ότι έβρισκαν μπροστά τους, όπως τσιμεντόλιθους, καρέκλες και μπαταρίες μηχανής!

«Είχαν απίστευτο μίσος εναντίον μας, επειδή είμαστε αστυνομικοί» υπογράμμισαν μεταξύ άλλων οι μάρτυρες, αναφέροντας ότι αν είχαν καταφέρει να τους χτυπήσουν με τη σούβλα «θα ήμασταν τελειωμένοι»!

Επεσήμαναν πως χτυπήθηκαν από τα διάφορα άλλα αντικείμενα που εκτοξεύτηκαν εναντίον τους, ωστόσο δεν πήγαν στο νοσοκομείο για να λάβουν σχετική γνωμάτευση.

Οι αστυνομικοί υποστήριξαν – απαντώντας σε σχετική ερώτηση δικηγόρου υπεράσπισης- ότι οι κατηγορούμενοι δεν έδειχναν να έχουν καταναλώσει αλκοόλ, ούτε παρουσίαζαν κάποια…αστάθεια όταν τους σημάδευαν με τη σούβλα!

Ειδικότερα για την γυναίκα κατηγορούμενη τόνισαν ότι έδειχνε να έχει «ηγετικό ρόλο» στο επεισόδιο, καθώς ήταν αυτή που απηύθυνε παραινέσεις στους υπόλοιπους για την..επίθεση, ενώ ήταν και αυτή που ανέβηκε πάνω στο περιπολικό και έσπασε ένα φανάρι!

«Δεχόμαστε επίθεση από παντού. Από τύχη γλιτώσαμε τα χειρότερα» ανέφερε χαρακτηριστικά αστυνομικός μάρτυρας

Καταθέτοντας στο Δικαστήριο ο γείτονας που του έσπασαν το αυτοκίνητο, ζήτησε από τον κ. Εισαγγελέα «την προστασία την δίκη μου και της οικογένεια μου για τυχόν αντίποινα».

Πηγή:cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook