Κρήτη | Δεν είναι ντόπιας παραγωγής η κάνναβη που ξεβράζει η θάλασσα του Ρεθύμνου – Ποια είναι τα πιθανά σενάρια

κρήτη-δεν-είναι-ντόπιας-παραγωγής-η-κά-1634717

Ως μια υπόθεση που δύσκολα μπορεί να οδηγήσει σε εξιχνίαση θεωρείται από στελέχη της Αστυνομίας και του Λιμενικού αυτή με τις μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών που βρέθηκαν διαφορετικές ημέρες σε διαφορετικές περιοχές του νομού Ρεθύμνου (δείτε ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ)

Αν και υπάρχουν στοιχεία που στηρίζονται σε εκτιμήσεις αλλά και στην εμπειρία αστυνομικών που ασχολούνται με υποθέσεις ναρκωτικών, εικάζεται ότι ο χρόνος που τα ναρκωτικά παρέμειναν στη θάλασσα πριν ξεβραστούν στην ακτή κατέστρεψαν δεδομένα που θα βοηθούσαν στην πορεία της έρευνας που γίνεται για τον εντοπισμό εκείνων που είτε τα έριξαν στο νερό είτε τα είχαν κρύψει σε σημεία κοντά στη θάλασσα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με στελέχη των διωκτικών Αρχών Ρεθύμνου, οι σακούλες που περιείχαν τη μεγάλη ποσότητα κάνναβης δεν προσέφεραν προστασία και το θαλασσινό νερό πέρασε στο εσωτερικό και τα θρυμμάτισαν.

Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι οι ποσότητες που βρέθηκαν ανήκουν στην ίδια παρτίδα. Αυτό που επίσης τονίζουν οι αξιωματικοί που διενεργούν την προανάκριση είναι το ότι η κάνναβη που βρέθηκε δεν είναι «ντόπιας παραγωγής», χωρίς όμως να έχει προσδιοριστεί η περιοχή καλλιέργειας.

Όπως δήλωσε στην «Π» αστυνομική πηγή, «πιστεύουμε ότι τα ναρκωτικά βρίσκονταν σε κάποιο πλοίο που τα μετέφερε και ίσως αυτά που βρέθηκαν δεν είναι τα μόνα. Ένα σενάριο είναι ότι κάποιοι τα ξεφορτώθηκαν πετώντας τα στη θάλασσα για να αποφύγουν ενδεχομένως κάποιον έλεγχο. Ίσως, όμως, και να έπεσαν από κάποιο πλοίο για λόγους που δεν μπορούμε να γνωρίζουμε, τουλάχιστον στην παρούσα φάση ή να ήταν «καβαντζωμένα» σε θαλάσσιες σπηλιές».

Σημειώνεται ότι οι σακούλες με τα περίπου 130 κιλά κάνναβης βρέθηκαν σε μεγάλη χιλιομετρική απόσταση η μία από την άλλη. Συγκεκριμένα οι πρώτες ποσότητες βρέθηκαν κοντά στην Επισκοπή Ρεθύμνου, η άλλη παρτίδα σε απόσταση 3 χιλιομέτρων και η τελευταία σε απόσταση 15 χιλιομέτρων.

Πληροφορίες της «Π» αναφέρουν ότι η μία από τις σακούλες που βρέθηκαν επικεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των Αρχών και όπως έλεγαν αστυνομικοί «αναμένονται απαντήσεις για τον εντοπισμό αποτυπωμάτων».

Είναι επίσης σημαντικό να αναφερθεί ότι η πρώτη ποσότητα δεν βρέθηκε από τυχαίο έλεγχο που έκαναν οι Αρχές όπως είχε ανακοινωθεί. Αυτό που ανέφεραν αστυνομικοί είναι ότι τα πρώτα κιλά τα εντόπισε συνταξιούχος ένστολος, ο οποίος είχε πάει στο μέρος όπου συνηθίζει να πηγαίνει να ψαρεύει και ενημέρωσε την αστυνομία.

Για την ΕΛ.ΑΣ και το Λ.Σ η υπόθεση παραμένει ανοικτή και μάλιστα μέχρι και χθες συνεχίζονταν οι έρευνες. Επίσης, έρευνες δεν έγιναν μόνο στη δυτική Κρήτη- μέχρι και ακτές των Χανίων ερευνήθηκαν- αλλά στελέχη του Λιμενικού αναζήτησαν στοιχεία και ανατολικότερα, σε παραλίες του νομού Ηρακλείου.

Πολλά μποφόρ

Για τα στελέχη του Λ.Σ και της Αστυνομίας δεν περνάνε απαρατήρητες και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν το διάστημα πριν από τον εντοπισμό των ποσοτήτων αυτών. «Έπνεαν πολλά μποφόρ, 7 με 8, και με συγκεκριμένη διεύθυνση του ανέμου. Αυτό το στοιχείο μπορεί να δικαιολογήσει το γιατί βρέθηκαν τα ναρκωτικά εκεί που βρέθηκαν» μας είπε λιμενικός.

patris.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook