Κρήτη | Covid Xριστούγεννα …οικογενειακά – «Ούτε ο σύντεκνος, ούτε ο ξάδερφος»

κρήτη-covid-xριστούγεννα-οικογενειακά-1140901

Για τα πρώτα της Covid Χριστούγεννα προετοιμάζεται η χώρα, με τον καθηγητή Εσωτερικής Παθολογίας και Μολυσματικών Ασθενειών και Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας, Αχιλλέα Γκίκα να προετοιμάζει τους Κρητικούς για γιορτές σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο.

Με δεδομένο πως στην επαρχία η οικογένεια αφορά έναν …ευρύτερο κύκλο ανθρώπων, ο κ. Γκίκας μιλώντας στην Αντιγόνη Ανδρεάκη ξεκαθάρισε πως «θα κάνουμε τις οικογενειακές μας παρέες, αυτό που λέμε κοινωνική φούσκα. Το ζευγάρι τα παιδιά και οι παππούδες. Ούτε ο γείτονας, ούτε ο σύντεκνος, ούτε ο ξάδερφος. Θα μείνουν και αυτοί σπίτι τους για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις γιορτές ειδάλλως θα πάμε σε σκηνές Θεσσαλονίκης».

Ο κ. Γκίκας ανέφερε πως η κατάσταση στην Κρήτη δείχνει να σταθεροποιείται αφού τις τελευταίες 12 ημέρες τα ημερήσια κρούσματα κινούνται στα 40-60. «Αυτό δείχνει μια σταθερότητα, βέβαια δεν αλλάζει το μοτίβο, τα νοσοκομεία φορτώνονται οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας φορτώνονται αλλά δεν είμαστε στο «κόκκινο», ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως η τήρηση των μέτρων θα καθορίσει την πορεία του ιού στο νησί.

creta24.gr 

One thought on “Κρήτη | Covid Xριστούγεννα …οικογενειακά – «Ούτε ο σύντεκνος, ούτε ο ξάδερφος»

  1. Διάβασα χθες σε ξένη εφημερίδα ότι η εντολή του κυβερνήτη (πρωθυπουργού δηλαδή ) της πολιτείας της Νέας Υόρκης με πληθυσμό περίπου 20 εκατομμύρια που περιέχει και την πόλη της Νέας Υόρκης η εντολή λοιπόν του κυβερνήτη να απαγορέψει τους πιστούς να πηγαίνουν στις εκκλησίες καταργήθηκε από το ανώτατο δικαστήριο της χώρας σαν ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ, διότι η λατρεία και τα πιστεύω του λαού προστατευωντε από το Σύνταγμα και κανένας πρωθυπουργός η κυβερνήτης δεν εχει την παραμικρή νομική δυνατότητα να την περιορίσει η να την ρυθμίσει ! Εμείς εδώ στην Ελλάδα γιατί ακολουθούμε τις αντισυνταγματικές διαταγές και τα φιρμάνια ενός φέρελπι δικτατορίσκου που η μόνη του έγνοια είναι να χρησιμοποιεί τον τύπο για να κρύβει την τυφλά του και τον πανικό του τρομοκρατώντας και περιορίζοντας παράνομα τις ελευθερίες που μας δίνει το Σύνταγμα και είναι υπεράνω ηλιθίων πολιτικών και ανθελληνικών ντενεκεδων ? Θα ξυπνήσουμε η θα συνεχίσουμε να πιπιλάτε το δάχτυλο συντέκνοι ?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook