Χρηματοδότηση για τον ΒΟΑΚ από το Ταμείο Ανάκαμψης – Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

χρηματοδότηση-για-τον-βοακ-από-το-ταμε-1137318

Χρηματοδότηση πληθώρας έργων, ένα εκ των οποίων είναι και ο ΒΟΑΚ, θα υπάρξει από ευρωπαϊκούς πόρους τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα. Το προσχέδιο που έχει αποσταλεί στην Επιτροπή τον συμπεριλαμβάνει, ενώ το συνολικό ποσό που θα έρθει στη χώρα αναμένεται να φτάσει τα 72 δισ. σε διάστημα επτά ετών.

Ο Πρωθυπουργός είπε, μεταξύ άλλων:

«72 δισ. συνολικά θα εισρεύσουν στη χώρα από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία για την επόμενη επταετία, 32 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και περίπου 40 δισ. από το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, τα οποία θα διατεθούν μέσα από δράσεις του ΕΣΠΑ και της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής για την επόμενη εξαετία.

Ένα πάρα πολύ σημαντικό ποσό, το οποίο έχω πει πολλές φορές, ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μην το εκμεταλλευτούμε στο έπακρο. Και γι’ αυτό θέλω να συγχαρώ όλη την ομάδα, η οποία εργάστηκε μεθοδικά έτσι ώστε να είμαστε μία από τις πρώτες χώρες που υποβάλλει στις Βρυξέλλες το αναλυτικό Εθνικό Προσχέδιο Δράσης, το οποίο, μάλιστα, διαπιστώνω ότι είναι και εξαιρετικά βαρύ ως προς τον όγκο του, αλλά επειδή είχα την ευκαιρία να το διατρέξω, είναι και εξαιρετικά ποιοτικός ως προς τη δουλειά, την οποία έχει γίνει.

Όπως έχουμε δεσμευτεί, θα παρουσιαστεί σε λίγες μέρες από τον αναπληρωτή Υπουργό, Θεόδωρο Σκυλακάκη, θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση μέσω της Ο.Κ.Ε. και της πλατφόρμας OpenGov.gr για τον επόμενο μήνα και στη συνέχεια θα συζητηθεί στην τελική του μορφή και στο Εθνικό Κοινοβούλιο.

Περιλαμβάνει πρωτοβουλίες σε πολλά διαφορετικά επίπεδα, σημαντικά έργα Υποδομών, όπως ο οδικός άξονας Ε65, ο ΒΟΑΚ, η ηλεκτρική διασύνδεση των νησιών, έργα με μεγάλη μαζικότητα και σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, όπως η σημαντική ενεργειακή αναβάθμιση ενός μεγάλου μέρους του κτιριακού μας δυναμικού, ένα «εξοικονομώ» πολύ πιο μεγάλο και πολύ πιο ευρύ από αυτά που έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook