Κρήτη | Χωρίς λειτουργικά ασθενοφόρα Αμάρι και Άγιος Βασίλειος – «Κατέρρευσε» και το όχημα της Αγίας Φωτεινής

κρήτη-χωρίς-λειτουργικά-ασθενοφόρα-α-1587209

Μια μηχανική βλάβη στη διάρκεια μεταφοράς ασθενή, το πρωί της Τρίτης, ακινητοποίησε το δεύτερο και τελευταίο ασθενοφόρο που εξυπηρετούσε τις περιοχές του Αμαρίου και την περιοχή του Δήμου Αγίου Βασιλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Αγίας Φωτεινής που εκτελούσε διακομιδή ηλικιωμένου ασθενή για λογαριασμό του Κ.Υ Σπηλίου και εξυπηρετεί τακτικά το Δήμο Αγίου Βασιλείου, έπαθε μηχανική βλάβη στην αντλία της βενζίνης, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί και να μεταφερθεί με οδική βοήθεια στο Ρέθυμνο.

Για την ιστορία, ο ασθενής μεταφέρθηκε με ιδιωτικό Ι.Χ. στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άμεσα έγινε η προμήθεια του εξαρτήματος και την Τετάρτη το ασθενοφόρο αναμένεται να είναι έτοιμο προκειμένου να μπορεί να εξυπηρετήσει ξανά την περιοχή. Έως τότε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έγιναν ενέργειες, προκειμένου οι περιοχές να εξυπηρετούνται από το ΕΚΑΒ.

Υπενθυμίζεται ωστόσο, πως πρόκειται για ένα ζήτημα που αποτελεί «αγκάθι» και έχει επισημανθεί πολλές φορές, αφού το Κ.Υ Σπηλίου διαθέτει ένα ασθενοφόρο που χρονολογείται από τη δεκαετία του ’90 και πλέον έχει καταστεί ουσιαστικά μη χρηστικό, αφού αντιμετωπίζει πλήθος μηχανικών προβλημάτων. Από την άλλη το ασθενοφόρο του Κ.Υ Αγίας Φωτεινής που εξυπηρετεί και το Κ.Υ Σπηλίου αν και πιο καινούργιο, αντιμετωπίζει και αυτό συχνά προβλήματα. Απόρροια αυτού είναι οι περιοχές αυτές της ενδοχώρας να κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να παραμείνουν ακάλυπτες! Να σημειωθεί πως την ίδια ώρα το Κ.Υ Σπηλίου παραμένει επί μήνες χωρίς ασθενοφόρο, γεγονός που έχει επισημανθεί από φορείς και κατοίκους που ζητούν άμεσα μέριμνα.

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ – ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕ

Πάγιο αίτημα των φορέων παραμένει η ενίσχυση των Κέντρων Υγείας με μέσα και προσωπικό, αφού οι εν λόγω περιοχές αν και με αυξημένο πληθυσμιακό όγκο, κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς την απαραίτητη μέριμνα στο σκέλος της διακομιδής με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των κατοίκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ.Ε» για το λόγο αυτό, πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα, επιχειρείται συνάντηση του Δημάρχου Αγίου Βασιλείου Γιάννη Ταταράκη, με την Διοίκηση της ΥΠΕ, παρουσία και του Βουλευτή Ρεθύμνης της ΝΔ Γιάννη Κεφαλογιάννη, με επίκεντρο την ανάγκη για ύπαρξη νέων και λειτουργικών ασθενοφόρων στην περιοχή για την εξυπηρέτηση του Κέντρου Υγείας Σπηλίου, αλλά και την στατικότητα του ίδιου του κτηρίου του Κ.Υ.

goodnet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook