Κρήτη | Χειροτονία διακόνου στην Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

κρήτη-χειροτονία-διακόνου-στην-μητρό-1561711

Μέσα σε κλίμα πνευματικής ευφροσύνης και σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 6η Νοεμβρίου 2022, στο Καθολικό της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αρκαδίου, από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομο η εις Διάκονον χειροτονία του εντιμ. κ. Ανδρέα Μπεμπή, υιού του Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβυτέρου Δημητρίου Μπεμπή, Αρχιερατικού Επιτρόπου της Β΄ Αρχιερατικής Περιφερείας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και Εφημερίου της Ενορίας Αγίου Αντωνίου Πρινέ Ρεθύμνης.

Στο τέλος του Όρθρου, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Αναγνώστη και σε Υποδιάκονο τον υποψήφιο και εντός της Θείας Λειτουργίας, κατά την τάξη της Εκκλησίας, τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του.

Ο χειροτονηθείς αναφέρθηκε με λόγους συγκινητικούς στον από ετών πόθο του για την Ιερωσύνη, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του προς τον Θεό, προς τον μακαριστό Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κυρό Άνθιμο, ο οποίος διείδε το πρώτον την ιερατική του κλίση, προς τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο, ο οποίος κατά την δωδεκαετή ποιμαντορία του στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου περιέβαλλε με αγάπη και στοργή εκείνον και την οικογένειά του, καλλιεργώντας ακόμη περισσότερο τον ιερό αυτό πόθο του, καθώς και προς τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Πρόδρομο, ο οποίος υπούργησε το σχέδιο του Θεού και τον εισήγαγε στον πρώτο της Ιερωσύνης βαθμό.

Ο νέος Διάκονος εξέφρασε επίσης ευχαριστίες στον ιερέα πατέρα του και σε όλους τους κατά σάρκα και κατά πνεύμα οικείους του και υποσχέθηκε υπακοή στην Εκκλησία και στα εντάλματα του Επισκόπου για την δόξα του Θεού, δηλώνοντας, για μία ακόμη φορά, την διαρκή ευγνωμοσύνη του για τη μεγίστη αυτή δωρεά.

Στη Θεία Λειτουργία και στη χειροτονία παρέστησαν πολλοί κληρικοί, συλλειτουργούντες και συμπροσευχόμενοι, μεταξύ των οποίων ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Μπατσάκης, Υπογραμματεύς της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Τίτος Βαμβακάς, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αρκαδίου, και ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Παρθένιος Καλυβιανάκης, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Ατάλης-Μπαλή, ο και πνευματικός πατήρ και συμμαρτυρήσας τον νέο Διάκονο. Παρέστησαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης κ. Μαίρη Λιονή, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γεώργιος Μαρινάκης και πλήθος κόσμου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, προσεφέρθη κέρασμα και τράπεζα προς όλους τους συμμετέχοντες στη χαρά της Τοπικής Εκκλησίας.

Επίσης, μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, κήρυξε την εκκίνηση του Αρκάδιου Δρόμου Ανδρών και Γυναικών, συγχαίροντας το πλήθος των ανθρώπων που προσέτρεξαν από ολόκληρη τη μεγαλόνησο Κρήτη για να συμμετάσχουν στους 82ους Αρκάδιους Αγώνες, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν.

 

rethemnosnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook