Kρήτη | Χάρισε ζωή με τον θάνατο της – Νέος άνθρωπος ζει με την καρδιά της Αρετής

kρήτη-χάρισε-ζωή-με-τον-θάνατο-της-νέο-1338560

Έδωσε ζωή σε έναν νέο άνθρωπο με τον θάνατο της η 46χρονη Αρετή

Η γυναίκα είχε εισαχθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου με ρήξη ανευρύσματος (εγκεφαλική αιμορραγία).

Επί μία εβδομάδα οι γιατροί έδωσαν μάχη για να την κρατήσουν στη ζωή ωστόσο κατά το διάστημα νοσηλείας η υγεία της δεν παρουσίασε καμία βελτίωση με αποτέλεσμα, μία εβδομάδα αργότερα, στις 10 Δεκεμβρίου, οι γιατροί να αποφασίσουν την τυπική αποσωλήνωσή της.

Η οικογένεια της Αρετής πήρε την γενναία απόφαση να δωρίσει τα όργανά της για μεταμόσχευση. Άμεσα στήθηκε μία γιγαντιαία επιχείρηση δωρεάς οργάνων από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου προς την Αθήνα.

Οι καρδιοχειρουργοί στο Ωνάσειο κλήθηκαν να βρίσκονται σε ετοιμότητα ενώ άμεσα ειδοποιήθηκαν να φτάσουν στο νοσοκομείο και οι υποψήφιοι για τη λήψη του μοσχεύματος ασθενείς ώστε να ξεκινήσουν οι απαραίτητες προεγχειρητικές εξετάσεις.

Η μεταμόσχευση καρδιάς στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο κρίνεται ως «απολύτως επιτυχημένη» ενώ μία εβδομάδα μετά την επέμβαση οι πρώτες ενδείξεις του ασθενούς χαρακτηρίζονται ως «θετικές».

Στη χώρα μας είναι αρκετά σπάνιο ένας υποψήφιος λήπτης να βρει το κατάλληλο μόσχευμα καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, «είναι πολύ λίγα τα μοσχεύματα και αρκετοί ασθενείς σε αναμονή».

Ωστόσο, από δω και πέρα ένας νέος άνθρωπος ζει με μία νέα καρδιά να χτυπάει στο στήθος του και η οικογένεια της 46χρονης Αρετής έχει κάθε λόγο να νιώθει υπερήφανη για τη γεμάτη θάρρος και γενναιότητα απόφαση που πήρε.

cretapost.gr

One thought on “Kρήτη | Χάρισε ζωή με τον θάνατο της – Νέος άνθρωπος ζει με την καρδιά της Αρετής

  1. Καλό Παράδεισο! Δεν υπάρχει μεγαλύτερη παρηγοριά στον πόνο σου από το να ξέρεις πως δεν πήγε χαμένος αλλά έδωσε κάπου αλλού μια άλλη ζωή!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook