Κρήτη | Αυτή είναι η ποινή για τον 39χρονο που επιχείρησε να ταξιδέψει 52 κιλά χασίς στο αυτοκίνητο

κρήτη-αυτή-είναι-η-ποινή-για-τον-39χρονο-1370417

Στα «μαλακά» έπεσε ο 39χρονος που είχε συλληφθεί από τις λιμενικές αρχές του Ηρακλείου το 2019, κατά την αποβίβασή του στο λιμάνι του Ηρακλείου από το πλοίο της γραμμής Πειραιάς-Ηράκλειο να μεταφέρει 52 κιλά χασίς, κρυμμένα στο πορτ μπαγκαζ νοικιασμένου αυτοκινήτου.

Από τα 12 χρόνια κάθειρξης κατά την πρωτόδικη απόφαση, στα επτά μειώθηκε στο Εφετείο σήμερα, Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2022, η ποινή για τον 39χρονο. Μάλιστα η ποσότητα χασίς είχε προκαλέσει αίσθηση, καθώς ήταν η μεγαλύτερη που είχε έως τότε εντοπιστεί από τις λιμενικές αρχές του Ηρακλείου. Όπως εξήγησε ο συνήγορός του, η στάση που κράτησε μετά την πρωτόδικη απόφαση υπήρξε η βάση για τη σημερινή εξέλιξη.

Το χρονικό

Ο 39χρονος είχε συλληφθεί ενώ επιχειρούσε να φύγει με αυτοκίνητο από το λιμάνι του Ηρακλείου, με κρυμμένα 52κιλά χασίς. Όπως είχε προκύψει, είχε ταξιδέψει για τον Πειραιά και κατά την επιστροφή του στο Ηράκλειο ακτοπλοϊκώς είχε κρύψει μέσα στο πορτ μπαγκαζ του αυτοκινήτου που οδηγούσε, τρεις ταξιδιωτικούς σάκους που περιείχαν είκοσι πέντε συσκευασίες με ακατέργαστη ινδική κάνναβη, με συνολικό βάρος (52.329,40 gr).

Η υπόθεση είχε εκδικαστεί σε πρώτο βαθμό τον Ιούλιο του 2020 και στο εδώλιο είχαν καθίσει τρία άτομα. Εκτός από τον 39χρονο, ένας 43χρονος που εμφανιζόταν ως ο άνθρωπος στου οποίου το όνομα είχε ενοικιαστεί το αυτοκίνητο και ένας 30 χρονος Αλβανός που καταδικάστηκε για ηθική αυτουργία στη διακίνηση ναρκωτικών και του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 15 ετών.

neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook