Κρήτη | Αυτή είναι φιλοξενία – Βρήκε πορτοφόλι τουρίστα και το παρέδωσε μαζί με τα λεφτά

κρήτη-αυτή-είναι-φιλοξενία-βρήκε-πο-672905

Με τις καλύτερες εντυπώσεις θα φύγει από την Κρήτη ένας Γάλλος τουρίστας, όχι μόνο λόγω της ευχάριστης διαμονής του αλλά και γιατί βίωσε από κοντά τι ακριβώς σημαίνει το «ελληνικό φιλότιμο». Ο ξένος τουρίστας που κάνει τις διακοπές του στον Άγιο Νικόλαο έχασε το πορτοφόλι του που περιείχε 850 ευρώ και έσπευσε στην Αστυνομία. Τον είχε προλάβει όμως μια γυναίκα η οποία βρήκε το πορτοφόλι με τον «μικρό θησαυρό» και χωρίς δεύτερη σκέψη το παρέδωσε στις αρχές, χωρίς μάλιστα να επιθυμεί τα προβλεπόμενα εύρετρα. Η έκπληξη του Γάλλου επισκέπτη της Κρήτης ήταν μεγάλη και με ενθουσιασμό δήλωνε στους αστυνομικούς που τον εξυπηρέτησαν παραδίδοντας του στο ακέραιο τα αντικείμενα που του ανήκαν ότι «Η Ελλάδα είναι μια υπέροχη χώρα».

Την περιπέτεια του Γάλλου επισκέπτη και την ανθρωπιά της κυρίας που απλά έπραξε ό,τι επέβαλε η συνείδησή της, γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο Facebook ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου Γιώργος Καρτσάκης.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Καρτσάκης αναφέρει:

«Μια καλή πράξη έγινε και σήμερα ! Μια γλυκύτατη γυναίκα μόνιμη κάτοικος Αγιου Νικολαου βρήκε και παρέδωσε στην Αστυνομια ένα πορτοφόλι που περιείχε το χρηματικό ποσό των 850 ευρώ ! Μισή ώρα αργότερα εμφανίστηκε ένας Γάλλος που έχει επισκεφτεί τον τόπο μας για διακοπές να δηλώσει απώλεια του πορτοφολιού του . Μόλις έγινε η ταυτοποίηση των στοιχείων και αποδείχτηκε ότι του ανήκει , του το παραδώσαμε . Συγκινημένος ήθελε να της δώσει μέρος του χρηματικού ποσού πλην όμως του είπαμε ότι η γυναίκα δεν επιθυμει τίποτα . Σχολίασε πριν φύγει . Αυτό είναι η Ελλάδα μας , αυτό είναι η Κρήτη μας , η ανθρωπιά μας , η εντιμότητα , η φιλοξενία και το φιλότιμο ! Έτσι θα πάμε μπροστά ! Όλα τα άλλα κακώς κείμενα που κάποιες φορές συμβαίνουν απλά δεν τα συμμερίζομαι ! Αξια και θερμά συγχαρητήρια στην γλυκύτατη αυτή γυναίκα !»

Πηγή: cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook