Κρήτη | Αθώος ο ιερέας από την Μεσσαρά – Κατηγορούνταν για απόπειρα ανθρωποκτονίας και αρπαγή

κρήτη-αθώος-ο-ιερέας-από-την-μεσσαρά-1422725

Η υπόθεση είχε προκαλέσει σάλο το 2010

Η εμπλοκή γνωστού ιερέα από ορεινό χωριό του Ηρακλείου σε υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας και αρπαγής, είχε προκαλέσει πανελλήνιο σάλο το 2010. Ο ιερέας και ένας αδερφός του κατηγορήθηκαν ότι άρπαξαν με τη βία από την κεντρική πλατεία των Μοιρών έναν ελαιοχρωματιστή.

Η καταγγελία ανέφερε ότι άρχισαν να πυροβολούν με καλάσνικοφ μπροστά σε δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες, ξυλοκόπησαν τον απαχθέντα, τον οποίο επιβίβασαν σε αυτοκίνητο και τελικώς τον εγκατέλειψαν στην περιοχή των Πιτσιδίων, αντιλαμβανόμενοι ότι πιθανότατα είχαν κάνει λάθος.

Τόσο ο ιερέας όσο και ο αδερφός του είχαν αρνηθεί κάθε εμπλοκή στο επεισόδιο ενώ ακολούθησε και κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον απαχθέντα, ο οποίος όμως δεν αναγνώρισε με σιγουριά στο πρόσωπο του ρασοφόρου τον έναν εκ των δύο δραστών που τον είχαν αρπάξει. Το 2018, η υπόθεση εκδικάστηκε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Λασιθίου.

Το δικαστήριο ομόφωνα τους απάλλαξε για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, τους έκρινε ένοχους όμως για την κατηγορία της αρπαγής. Τους επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 12 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Την Τετάρτη, εκδικάστηκε το δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης κάθισε μόνο ο ιερέας καθώς ο αδερφός του εκπροσωπήθηκε.

Και οι δύο, σύμφωνα με τον συνήγορο τους, κ. Κώστα Παπαμαστοράκη, κηρύχθηκαν αθώοι λόγω αμφιβολιών.

cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook