Κρήτη | Ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου: Στον εισαγγελέα η δικογραφία – Ενώπιον της δικαιοσύνης συγγενικό πρόσωπο

κρήτη-ασέλγεια-σε-βάρος-ανηλίκου-στον-1442032

Νέες εξελίξεις προέκυψαν νωρίτερα με την υπόθεση ασέλγειας σε βάρος ενός ανήλικου μαθητή στο Ρέθυμνο (δείτε εδώ), καθώς έκλεισε ο κύκλος των ερευνών από την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου και το απόγευμα διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα, η δικογραφία της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, φαίνεται να προκύπτει από την αστυνομική έρευνα ότι ο άνθρωπος που περνούσε αρκετές ώρες με τον ανήλικο – ο οποίος είναι ένας μεσήλικας που ανήκει στον στενό πυρήνα της οικογένειας – ήταν αυτός που με βάση τα έως τώρα στοιχεία, τα χρονικά διαστήματα που ήταν με το παιδί τού έβαζε να παρακολουθεί πορνογραφικό υλικό, χωρίς ωστόσο, να προκύπτει μέχρι στιγμής εάν είχε προχωρήσει ο ίδιος σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του 9χρονου. Αυτό μένει να διερευνηθεί από τις δικαστικές αρχές που πλέον έχουν την υπόθεση στα χέρια τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως το παιδί βρίσκεται στα πρώτα στάδια του αυτιστικού φάσματος και ο άνθρωπος, ο οποίος κατηγορείται, παραπέμπεται στην δικαιοσύνη δυνάμει των άρθρων 339 και 342 του ποινικού κώδικα που αναφέρονται σε γενετήσεις πράξεις με ανήλικους ή ενώπιον τους, καθώς και για κατάχρηση ανηλίκων.

Τι προβλημάτισε τους γονείς

Η υπόθεση αυτή, που ερευνήθηκε σχολαστικά και με απόλυτη διακριτικότητα από τις αστυνομικές αρχές ώστε να μην διαταραχθεί περαιτέρω ο ψυχικός κόσμος του παιδιού, άρχισε να ξετυλίγεται πριν από ένα περίπου μήνα όταν οι γονείς του παιδιού κατέθεσαν στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου μία καταγγελία με την οποία στρέφονταν εναντίον συγγενικού προσώπου της οικογένειας.

Με βάση τις έως τώρα πληροφορίες, το παιδί που φέρεται ξαφνικά να άλλαξε συμπεριφορά παραμελώντας κάθε τι που έκανε έως τότε – από τον εαυτό του και τα μαθήματά του έως και τις εξωσχολικές του δραστηριότητες – προβλημάτισε έντονα τους γονείς του, οι οποίοι θορυβημένοι ζήτησαν την βοήθεια παιδοψυχολόγου για να διαπιστώσουν τι ακριβώς έχει συμβεί στο παιδί τους.

Ο παιδοψυχολόγος, λένε οι ίδιες πληροφορίες, χρειάστηκε να κάνει αρκετές συνεδρίες με τον ανήλικο μέχρις ότου να καταλάβει τι είχε συμβεί και να βάλει σε μια σειρά όλα τα «κομμάτια του πάζλ» αυτής της υπόθεσης, ενώ το πόρισμα που συνέταξε βρίσκεται μαζί με την καταγγελία των γονέων, αλλά και με τις καταθέσεις μαρτύρων που εξασφάλισε η ΕΛΑΣ, στον φάκελο της δικογραφίας.

Πάντως πρόκειται για μία υπόθεση που έχει «ταρακουνήσει» την κοινωνία του Ρεθύμνου, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διενεργήθηκε, δεν υπήρξε καμία σύλληψη.

neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook