Κρήτη | Ας στηρίξουμε ξανά το μικρό Χρήστο – Άγγελο στη μάχη με τη λευχαιμία

Αγώνα ζωής συνεχίζει να κάνει για λίγα ευρώ μία οικογένεια που μένει στο Ηράκλειο, η οποία με την ευαισθησία των συμπολιτών μας κατάφερε να συγκεντρώσει ένα μέρος του ποσού που χρειάζεται για να μεταφερθεί το 4χρονο παιδί τους στην Αθήνα για εξετάσεις.

Την ευγνωμοσύνη τους προς τους ευαισθητοποιημένους συνανθρώπους μας εκφράζουν οι γονείς του 4χρονου Άγγελου – Χρήστου, ο οποίος από την τρυφερή αυτή ηλικία βιώνει τον εφιάλτη της ασθένειας.

Ο μικρός Άγγελος – Χρήστος, ο οποίος διαγνώστηκε με λευχαιμία, υποβάλλεται σε συχνές εξετάσεις, των οποίων το κόστος για τους δύο γονείς είναι δυσβάσταχτο. Η οικογένεια βρίσκεται σε μεγάλη οικονομική δυσχέρεια, ενώ ο πατέρας του είναι άνεργος και η μητέρα του μικρού, εξαιτίας ενός προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει, δεν μπορεί να εργαστεί.

Οι γονείς του μικρού… αγωνιστή της ζωής, του μικρού Άγγελου – Χρήστου, επιβεβαίωσαν ότι ο μικρός έδωσε το «παρών» στο προγραμματισμένο ραντεβού που ήταν την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου σε ιδιωτικό Νοσοκομείο Παίδων της Αττικής, ζητούν ξανά τη βοήθειά μας.

Όπως διευκρίνισαν οι γονείς του 4χρονου, ο Ηλίας και η Κωνσταντίνα, το κόστος τώρα των υπόλοιπων εξετάσεων ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ και αυτό είναι «πονοκέφαλος» για την οικογένεια, η οποία δεν μπορεί να το καλύψει.

Αυτό που ζητάει, λοιπόν, ο κ. Αραπάκης, είναι οποιουδήποτε είδους (οικονομική, εύρεση εργασίας για τον ίδιο, ακόμη και ρούχα ή τρόφιμα) βοήθεια, προκειμένου η καθημερινότητα τόσο της οικογένειας, όσο και του μικρού «ήρωα» να γίνει ευκολότερη, αλλά και ο 4χρονος να έχει τη δυνατότητα να υποβάλλεται, στις αναγκαίες για την εξέλιξη της πορείας της υγείας του, εξετάσεις.

Και μπορεί το Εθελοντικό Σωματείο «Ηλιαχτίδα» να τους χορηγεί τα εισιτήρια για την μετακίνησή τους στην Αττική, προκειμένου και ο μικρός να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις, ωστόσο, όπως τόνισε ο κ. Αραπάκης «Ακόμη κι αυτό, όμως, δεν αρκετό, καθότι, δεν έχουμε τα χρήματα να πληρώσουμε τις εξετάσεις».

Μάλιστα, ακόμη και η καθημερινή διαβίωση αποδεικνύεται δύσκολη για την οικογένεια, αφού, όπως είπε ο κ. Αραπάκης «Δυσκολευόμαστε να πληρώσουμε το ενοίκιο και το ρεύμα».

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία, ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) έχει τη δυνατότητα να καλύπτει το κόστος της μετακίνησης και διαμονής του παιδιού και ενός συνοδού του, εφόσον έχει υπάρχει σχετική ιατρική γνωμάτευση και εφόσον προσκομιστούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην Υπηρεσία.

Εάν επιθυμείτε να βοηθήσετε, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κ. Ηλία Αραπάκη στο τηλέφωνο: 6948326616.

Πηγή: neakriti.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ