Κρήτη | Αρνητικά τα 18 τεστ σε στελέχη του δήμου με τους δύο αντιδημάρχους που βγήκαν θετικοί

κρήτη-αρνητικά-τα-18-τεστ-σε-στελέχη-του-1062590

Αρνητικά βγήκαν τα αποτελέσματα των τεστ σε 18 στελέχη του Δήμου Φαιστού, όπως ανακοινώνει στο λογαριασμό του στο Facebook, ο ένας εκ των δύο Αντιδημάρχων που βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Πως «κόλλησαν» οι Αντιδήμαρχοι

Ο ίδιος, περιγράφει, επίσης, τον τρόπο που φαίνεται να προσβλήθηκε στον κορωνοϊό, αναφέροντας πως εκτέθηκε στον ιό, κατά τη διάρκεια «υποχρέωσης στην οποία οφείλαμε να παραβρεθούμε εκπροσωπώντας το Δήμο».

Πάντως, όπως αναφέρει στη σχετική του ανάρτηση, επικαλούμενος τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), η κατάσταση στη Μεσαρά φαίνεται πως είναι «διαχειρίσιμη».

Υπενθυμίζεται πως τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη Μεσαρά είναι 7.

Πρόκειται για τους δύο αντιδημάρχους, για δύο ηλικιωμένους, καθώς και ένα ακόμη άτομο, που ήρθαν σε επαφή με το ζευγάρι ηλικιωμένων που νόσησε πρώτο.

Σημειώνεται πως ο Δήμος Φαιστού θα παραμείνει κλειστός, σήμερα, Δευτέρα, ενώ στην περιοχή θα βρεθεί και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Oλόκληρη η ανάρτηση του ενός εκ των δύο Αντιδημάρχων στο Facebook:

«Οι τελευταίες ώρες ήταν δύσκολες για όλους. Σας ευχαριστώ που ενδιαφερθήκατε τόσο πολύ. Είμαι καλά και νομίζω ξεπερνώ τις δυσκολίες του κορωνοϊού.

Επειδή σας οφείλω κάποιες απαντήσεις πρέπει να πως ότι με βάση τη χαρτογράφηση η μετάδοση του ιού προήλθε από υποχρέωση στην οποία οφείλαμε να παραβρεθούμε εκπροσωπώντας το Δήμο.

Δυστυχώς δύο από εμάς βρεθήκαμε θετικοί, αλλά είκοσι ακόμα αρνητικοί και φαίνεται πως το ζήτημα είναι διαχειρίσιμο όπως μας ενημερώνει ο ΕΟΔΥ.

Εμείς παρ΄ όλα αυτά προσπαθούμε να διασφαλίσουμε τη Δημόσια Υγεία με το Δήμαρχο να έχει επωμιστεί το κύριο βάρος της διαχείριση σε συνεργασία με τη ΔΥΠΕ, τον ΕΟΔΥ και τα Υπουργεία.

Η προσπάθεια συνεχίζεται. Προχωράμε σε διαρκείς απολυμάνσεις στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, στα ιατρεία Ζαρού και Τυμπακίου, στα Δημοτικά Καταστήματα Ζαρού και Τυμπακίου και ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών με τους οποίους έχουμε διαρκή επικοινωνία. Έχουμε όμως όλοι ατομική ευθύνη στο να μη ζήσουμε αντίστοιχες καταστάσεις. Γι’ αυτό ας προσέχουμε, ας τηρούμε αποστάσεις, κανόνες υγιεινής κι ας φοράμε όλοι μάσκες. Με απλά πράγματα μπορούμε να πετύχουμε πολλά.»

Η ανάρτηση του Δημάρχου Φαιστού, κ. Γρηγόρη Νικολιδάκη:

«Ξέρουμε όλοι πως βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν αόρατο εχθρό. Κάνεις δεν είναι άτρωτος.

Έχουμε επίσημα 7 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις.

Ως δημοτική αρχή από την πρώτη στιγμή θέσαμε πρώτα και πάνω απ’ όλα τη δημόσια υγεία.

Γι’ αυτό και προχωρήσαμε προληπτικά σε απολύμανση του Κουσέ αλλά και του Δημαρχείου ήδη από την Παρασκευή.

Υποβάλλαμε σε προληπτικά τεστ όλο το προσωπικό του Δήμου που είχε άμεση συνεργασία με τους Αντιδημάρχους και τις στενές επαφές τους, με όλα τα τεστ να βγαίνουν αρνητικά.

Κρατάμε κλειστό το δημοτικό κατάστημα για μια ημέρα προληπτικά όπως προβλέπεται από τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τους γιατρούς, την Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και το Υπουργείο Υγείας.

Οι προσπάθειες συνεχίζονται ενώ προχωράμε στην απολύμανση στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, στα ιατρεία Ζαρού και Τυμπακίου καθώς και στα Δημοτικά Καταστήματα Ζαρού και Τυμπακίου.

Προχωράμε σταδιακά και οργανωμένα με γνώμονα την ασφάλεια του προσωπικού στο Δήμο και των πολιτών που τον επισκέπτονται με στόχο να επιστρέψουμε το ταχύτερο δυνατό στην κανονικότητα.

Γι’ αυτό απαιτείται και προσωπική ευθύνη. Εμπιστευόμαστε τους ειδικούς, κρατάμε αποστάσεις, φοράμε μάσκα, απολυμαίνουμε συχνά τα χέρια μας. Μαζί μπορούμε και θα τα καταφέρουμε.»

Πηγή: neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook