Κρήτη | «Αποτυπώσεις»: Μαλεβιζιώτες εικαστικοί παρουσιάζουν τα έργα τους στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

κρήτη-αποτυπώσεις-μαλεβιζιώτες-ει-1578127

Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου ανοίγει τις πύλες της η έκθεση «Αποτυπώσεις» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου. Πρόκειται για μία προσπάθεια του Δήμου Μαλεβιζίου και της Δημοτικής Πινακοθήκης να αναδείξουν την εικαστική δραστηριότητα του Μαλεβιζίου καθώς η έκθεση περιλαμβάνει έργα καλλιτεχνών που έλκουν την καταγωγή τους από το Μαλεβίζι.

Τα εγκαίνια της έκθεσης «Αποτυπώσεις» θα γίνουν την ερχόμενη Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στις 18.00 στην Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου.

Η έκθεση αποτελεί μία ευκαιρία για έμπειρους δημιουργούς να παρουσιάσουν νέα ή παλαιότερη δουλειά τους, να επικοινωνήσουν με το κοινό και να μυήσουν τους νέους στις εικαστικές τέχνες.

Παράλληλα όμως δίνει την ευκαιρία σε νέους εικαστικούς να εκθέσουν και να «συστήσουν» την δική τους παραγωγή στο κοινό, αποκαλύπτοντας έναν δημιουργικό πλούτο που ενδεχομένως «κρύβεται» ή δεν έχει πάντα την ευκαιρία να προβληθεί.

Η έκθεση φιλοδοξεί να αναδείξει την καλλιτεχνική δραστηριότητα εντός του Δήμου αποσκοπώντας μελλοντικά στην δημιουργία θεσμού με άξονα την Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο ιστορικός τέχνης και μέλος της Επιτροπής Εποπτείας της Δημοτικής Πινακοθήκης Μαλεβιζίου Μάνος Χαιρέτης.

Στην έκθεση «Αποτυπώσεις» συμμετέχουν οι δημιουργοί(με αλφαβητική σειρά): Αγιομυργιανάκη Ευαγγελία, Αθανασάκης Γιάννης, Αθανασάκης Μιχάλης, Ζωγραφάκης Εμμανουήλ, Καζινάκης Νίκος, Καντιδάκης Μάρκος, Λεβεντάκη Δέσποινα, Μαρκάκη Πέτρα Λάουμπνερ, Μαρκοπούλου Δήμητρα, Παπαγγελής Βαγγέλης, Πιτσικάκη Μαρία, Πρινάρης Στέλιος, Πυργιανάκη Ελεάννα, Πυργιανάκη Ελένη, Τσαντάκη Σταματία, Φιολιτάκη Μαρία, Φουντεδάκη Αικατερίνη, Χριστουλακη Ευαγγελία.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook