Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης του Κρητικού λυράρη που κατηγορείται για υπεξαίρεση

απορρίφθηκε-το-αίτημα-αποφυλάκισης-τ-1707339

Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης του Κρητικού λυράρη, ο οποίος πριν από μερικές εβδομάδες είχε οδηγηθεί στη φυλακή, μετά την καταδίκη του – σε δεύτερο βαθμό – σε ποινή κάθειρξης 8 ετών για υπεξαίρεση ποσού περίπου 1.600.000 ευρώ από τράπεζα, πριν από αρκετά χρόνια, όπως απεφάνθη σήμερα Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023 το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες τoy neakriti.gr, ο δημοφιλής καλλιτέχνης προέβη το προηγούμενο διάστημα σε αίτηση αναίρεσης της σε βάρος του απόφασης στον Άρειο Πάγο. Ενόψει της έκδοσης της σχετικής απόφασης από τον Α.Π., η πλευρά του λυράρη προέβη – όπως δικαιούται από τον νόμο – σε αίτηση αναστολής της εκτέλεσης της ποινής του.

Με λίγα λόγια, ζητά να αποφυλακιστεί μέχρι να εκδοθεί η απόφαση περί αναίρεσης ή μη της απόφασης του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου από τον Άρειο Πάγο. Η εν λόγω αίτηση αναστολής εκτέλεσης πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, να εκδικαστεί σήμερα Τετάρτη από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης (Ηράκλειο).

Ο καλλιτέχνης είχε καταδικαστεί από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο στις αρχές του περασμένου Μαρτίου σε κάθειρξη 8 ετών για υπεξαίρεση ποσού περίπου 1.600.000 ευρώ από τράπεζα, πριν από αρκετά χρόνια. Ο κατηγορούμενος δεν είχε εμφανιστεί στη δίκη, ωστόσο εκπροσωπήθηκε διά της πληρεξουσίου συνηγόρου του.

Στα τέλη του ίδιου μήνα, ο καταδικασθείς παραδόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου και μέσα στα αμέσως επόμενα 24ωρα μετήχθη σε σωφρονιστικό κατάστημα για να εκτίσει την ποινή που του επιβλήθηκε.

H καταδίκη του καλλιτέχνη είναι τελεσίδικη, αλλά όχι αμετάκλητη, καθώς έχει το δικαίωμα να προσφύγει στον Άρειο Πάγο (όπως και τελικά συνέβη), ζητώντας να αναιρεθεί η καταδικαστική σε βάρος του απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου.

Ο ίδιος ο Κρητικός καλλιτέχνης, πάντως, σε ανάρτηση που έκανε τότε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προέβη σε… άνοιγμα ψυχής, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι «η ψυχή δε φυλακίζεται!!! Σύντομα θα ξαναβρεθούμε!!!».

Πηγή:neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook