Κρήτη | Άπορη 72χρονη έχασε τη ζωή της σε γηροκομείο χωρίς να την αναζητήσει κανείς

κρήτη-άπορη-72χρονη-έχασε-τη-ζωή-της-σε-γ-1250745

Μια πολύ δυσάρεστη κατάσταση εξελίχθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Ιεράπετρα και είχε να κάνει με το θάνατο μιας 72χρονης γυναίκας η οποία φιλοξενούνταν στη δομή φροντίδας τρίτης ηλικίας.

Πρόκειται για μια Πολωνή η οποία ήταν άπορη, χωρίς ασφάλεια ή σύνταξη η οποία τα τελευταία 4 χρόνια βρισκόταν στο Γηροκομείο το οποίο και κάλυπτε τις ανάγκες της.

Την περασμένη Δευτέρα έχασε τη ζωή της λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε και έτσι ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια από το Σύλλογο Φίλων Τρίτης Ηλικίας να βρεθούν οι δικοί της άνθρωποι.

Η γυναίκα είχε δύο παιδιά, και όπως έλεγε στους ανθρώπους του Γηροκομείου είχε χάσει κάθε επαφή μαζί τους τα τελευταία 25 χρόνια, σχεδόν απ’ τη στιγμή δηλαδή που ήρθε στην Ελλάδα.

Τελικά όπως λέει ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Ραπάνης μετά από μια πολύ μεγάλη προσπάθεια τόσο μέσω της αστυνομίας όσο και της Πρεσβείας της Πολωνίας δεν έγινε δυνατό να εντοπιστεί κάποιος συγγενής της και τελικά μέσα στο Σαββατοκύριακο το Βενιζέλειο Νοσοκομείο στο οποίο βρισκόταν η σωρός της έδωσε την εντολή να θαφτεί.

Η κηδεία της έγινε την Κυριακή στο κοιμητήριο της Επισκοπής με όλους τους ανθρώπους του Συλλόγου Φίλων Τρίτης Ηλικίας και εργαζόμενους παρόντες και πλέον όπως λέει ο κ. Ραπάνης ελπίζει οι προσπάθειες που έγιναν για τον εντοπισμό συγγενών της να φέρουν έστω αργότερα αποτελέσματα και να μάθουν οι δικοί της άνθρωποι την τύχη της.

radiolasithi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook