Κρήτη | Απομακρύνονται τα παροπλισμένα πλοία με το βαρύ… ποινικό παρελθόν

κρήτη-απομακρύνονται-τα-παροπλισμέν-988606

Μέσα στον Φεβρουάριο αναμένεται να απομακρυνθούν από την Αγία Γαλήνη τα παροπλισμένα πλοία, με το βαρύ…ποινικό παρελθόν.

Το Andrea, στα αμπάρια του οποίου βρέθηκαν σχεδόν 13 τόνοι «σοκολάτας» και τρία εκατομμύρια captagon , αλλά και το “Zahra” με τα εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα, θα κάνουν το τελευταίο τους ταξίδι πριν γίνουν σκραπ στα διαλυτήρια του Αλί Αγά, στα παράλια της Σμύρνης.

Το αργότερο μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο θα έχουν απομακρυνθεί και τα δύο, σύμφωνα με το δικηγόρο Βαγγέλη Στρατουδάκη, ο οποίος εκπροσωπεί την εταιρεία στην οποία ανήκει το “Andrea”. Εκείνος ανέλαβε να έρθει σε επικοινωνία και με την ιδιοκτησία του Zahra ώστε να υπάρξει συμφωνία για μία κοινή επιχείρηση ρυμούλκησης τους στα παράλια της Τουρκίας.

Η όλη διαδικασία ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο όμως λόγω της πολυπλοκότητας της και της γραφειοκρατίας φθάσαμε να μιλάμε για την απομάκρυνση τους μέσα στον Φεβρουάριο.

Το Zahra είχε εντοπιστεί τον Μάρτιο του 2015, στη θαλάσσια περιοχή των Καλών Λιμένων, κατά τη διαδικασία μεταφόρτωσης στη στεριά περίπου 3.500 χαρτοκιβωτίων λαθραίων τσιγάρων.

Το Andrea εντοπίστηκε τον Δεκέμβριο του 2017 ανοιχτά της Αγίας Γαλήνης. Αρχικώς στα αμπάρια του βρέθηκαν πάνω από έξι τόνοι χασίς σε μορφή «σοκολάτας».

Και ενώ το σκάφος παροπλίστηκε και «χτυπήθηκε» σε πλειστηριασμό, υπήρξε και νέα πληροφορία, ένα χρόνο αργότερα, που οδήγησε στον εντοπισμό άλλων τόσο τόνων χασίς καθώς και τριών εκατομμυρίων χαπιών captagon.

Πηγή:cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook