Κρήτη | Απολογούνται οι δύο που τροφοδοτούσαν την «πιάτσα» με κοκαΐνη

κρήτη-απολογούνται-οι-δύο-που-τροφοδο-930491

Σήμερα αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας Ηρακλείου ο 33χρονος Αλβανός, ο οποίος σύμφωνα με τη δικογραφία της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, εμφανίζεται ως βασικός διακινητής κόκας στο Ηράκλειο.

Με τον 38χρονο συγκατηγορούμενο του, ο οποίος επίσης απολογείται σήμερα, φέρονται να τροφοδοτούσαν το μισό Ηράκλειο με φιξάκια κόκας προς 50 ευρώ το ένα. Σε διάρκεια 1,5 μήνα οι καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες οδήγησαν στην ταυτοποίηση περισσότερων από εξήντα αγοραστών κόκας.

Κάποιοι «ψώνιζαν» συστηματικά, δέκα, 20 και 30 φορές. Μεταξύ των αγοραστών είναι άτομα που έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για σοβαρές ποινικές υποθέσεις, ένας αθλητής, ένας ένστολος και άλλα γνωστά πρόσωπα στην τοπική κοινωνία.

Οι πάσες γίνονταν όπου μπορεί να φανταστεί κάποιος: κοντά στο κολυμβητήριο, σε σχολείο, σε εκκλησία, στο αεροδρόμιο, σε λαϊκή αγορά, σε ζαχαροπλαστεία και βενζινάδικα, σε πιάτσες ταξί, σε μπαρ, σε ταβέρνες, σε πρακτορεία Προ-Πο…

Πολλή η δουλειά, πολλά τα φράγκα, πολυέξοδη ζωή – Συνομιλίες και ερωτηματικά

Σε ό,τι αφορά στις καταγεγραμμένες συνομιλίες, αστυνομικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι οι απομαγνητοφωνήσεις δεν αποτελούν δικές τους κρίσεις και συμπεράσματα αλλά συνδέονται με αντικειμενικά ευρήματα.

Ναι μεν υπάρχουν τηλεφωνικές ταυτοποιημένες αγοραπωλησίες όμως έχουν περάσει και χειροπέδες σε αγοραστές. Επίσης γίνεται αναφορά σε επιχείρηση που έγινε σε μπαρ και κατασχέθηκε ένα πιστόλι zastava, το οποίο φέρεται να ανήκει στον 33χρονο.

Την ίδια ώρα το περιεχόμενο κάποιων συνομιλιών φέρεται να έχει προκαλέσει έκπληξη αλλά και «μούδιασμα» σε αστυνομικούς κύκλους και δεν αποκλείεται να αποτελέσει αφετηρία για άλλη έρευνα.

Πηγή:protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook