Κρήτη | Απολογείται ο 42χρονος για το μαχαίρωμα σε 68χρονο – Τη ζωή «κόλαση» φέρεται να είχε κάνει σε 49χρονη χήρα

κρήτη-απολογείται-ο-42χρονος-για-το-μαχ-937001

Ενώπιον του ανακριτή Ηρακλείου οδηγείται σήμερα ο 42χρονος άνδρας από την ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου, ο οποίος φέρεται να “πρωταγωνιστεί” σε μια σειρά επιθέσεων που έχουν καταγγελθεί από μια 49χρονη χήρα, στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Μινώα Πεδιάδος.

Ο 42χρονος αγρότης αναμένεται να απολογηθεί για το προ ημερών μαχαίρωμα σε βάρος του 68χρονου φίλου της 49χρονης.

Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω κατηγορούμενος βαρύνεται με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του 68χρονου άνδρα. Η εν λόγω πράξη είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.

Στο περιθώριο της σημερινής απολογίας τού 42χρονου άνδρα, χθες βρέθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου ο αδερφός του, προκειμένου να δικαστεί για την πλημμεληματική πράξη της απειλής.

Ο αδερφός του 42χρονου άνδρα επρόκειτο να δικαστεί μετά από έγκληση στην οποία προέβησαν ο αδερφός της 49χρονης και ο γιος του 68χρονου. Ειδικότερα, οι δύο άνδρες κατήγγειλαν στις Αρχές ότι ο αδερφός τού 42χρονου τους απείλησε τηλεφωνικά.

Χθες, ωστόσο, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη για την πράξη της απειλής, καθώς οι εγκαλούντες ανακάλεσαν την έγκληση την οποία είχαν υποβάλει, δηλώνοντας στο δικαστήριο ότι δεν επιθυμούν την ποινική δίωξη του αδερφού τού 42χρονου.

Υπενθυμίζεται ότι, μετά την έγκληση που υπέβαλαν σε βάρος του αδερφού του 42χρονου οι δύο άνδρες, και ο τελευταίος είχε υποβάλει έγκληση σε βάρος τους – επίσης – για απειλή. Πλέον, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, όταν φτάσει η ώρα της δίκης και για την έγκληση που υπέβαλε ο αδερφός του 42χρονου, ο τελευταίος αναμένεται να δηλώσει ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη των δύο εν λόγω ανδρών.

Τον ξυλοφόρτωσαν

Εξάλλου, θυμίζουμε ότι την Τρίτη 19 Νοεμβρίου αναμένεται να δικαστούν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου και άτομα από το περιβάλλον της 49χρονης και του 68χρονου, που είχαν συλληφθεί πριν λίγες ημέρες για τον ξυλοδαρμό του 42χρονου.

Οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι αναμένεται να δικαστούν για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών.

Επισημαίνεται ότι το προηγούμενο διάστημα η 49χρονη χήρα φέρεται να είχε επανειλημμένα ενημερώσει την Αστυνομία ότι ο 42χρονος την παρενοχλούσε, με αφετηρία το επεισόδιο το οποίο εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια του ανήλικου γιου της, ο οποίος χτύπησε τον 42χρονο, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να τραπεί σε φυγή. Η ίδια μίλησε στην Αστυνομία για απόπειρα στραγγαλισμού και σε συμπληρωματική κατάθεσή της για απόπειρα βιασμού. Παράλληλα, και ο απαγχονισμός του σκυλιού της οικογένειας της 49χρονης αποδόθηκε σε πράξη αντεκδίκησης από την πλευρά του 42χρονου.

Στο πλευρό της 49χρονης φεμινίστριες του Ηρακλείου

Στο μεταξύ, στο πλευρό της 49χρονης χήρας τάσσεται η “Φεμινιστική Αλληλεγγύη Ηρακλείου”. Σε μια ιδιαίτερα καυστική ανακοίνωση που εξέδωσε η εν λόγω φεμινιστική ομάδα, με τίτλο “Μια ιστορία τρόμου και πατριαρχίας”, ζητά – μεταξύ άλλων – να «ληφθεί υπόψη η συνολική επικίνδυνη και απρόβλεπτη συμπεριφορά του θύτη και θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα που διασφαλίζουν την ηρεμία και την ασφάλεια της Φ. και της οικογένειάς της, καθώς έχει γίνει πλέον σαφέστατο ότι βρίσκονται σε κίνδυνο».

Εξάλλου, χθες το απόγευμα επρόκειτο να πραγματοποιηθεί συνέλευση από τη “Φεμινιστική Αλληλεγγύη Ηρακλείου” για την επίμαχη υπόθεση.

«Το κοινωνικό σύστημα που αναγνωρίζει προνόμια αντρικής κυριαρχίας στα σώματα και τις ζωές των θηλυκοτήτων, που θεωρεί ότι φταίει το θύμα, που δικαιολογεί τον θύτη, που κλείνει τα αφτιά στις κραυγές για βοήθεια, είναι ίδιο με αυτά που καίνε στην πυρά τις χήρες και θεωρούν μια γυναίκα χωρίς σύζυγο αδύναμη, ανυπόστατη και ανάξια να συνεχίσει να ζει. Είναι το ίδιο σύστημα που συγκαλύπτει τους βιασμούς με αναγκαστικούς γάμους και συμφωνίες μεταξύ των οικογενειών, χωρίς τη συναίνεση του θύματος. Είναι μια κατάσταση που θυμίζει Μεσαίωνα και καθεστώτα σκλαβιάς.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαία η αλληλεγγύη μας στα θύματα αυτής της ολομέτωπης βίας και η μαχητική στάση μας απέναντι στις καταστάσεις επιβολής διά του νόμου ή διά της σιωπής», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της η “Φεμινιστική Αλληλεγγύη Ηρακλείου”.

«Καλούμε όλα τα αγωνιζόμενα υποκείμενα, που αισθάνονται αβάσταχτη την καταπίεση της πατριαρχίας και των οπισθοδρομικών αντιλήψεων, να ενωθούμε και να απαντήσουμε με τις δράσεις μας σε αυτό το αναχρονιστικό καθεστώς, που πληγώνει τα σώματα και τις ζωές μας», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η φεμινιστική ομάδα.

Πηγή:neakritit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook