Κρήτη | Αποκλιμάκωση στα πύρινα μέτωπα σε Αγία Γαλήνη, Οροπέδιο Λασιθίου και Πόμπια | Video

κρήτη-αποκλιμάκωση-στα-πύρινα-μέτωπα-1492564

Σε εγρήγορση οι πυροσβεστικές αρχές παρά την αποκλιμάκωση

Αποκλιμάκωση παρουσιάζουν τα πύρινα μέτωπα ανά την Κρήτη, με τις Πυροσβεστικές Αρχές να συνεχίζουν να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα.

Καίρια η παρέμβαση των πυροσβεστών στην Αγία Γαλήνη

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ήταν άμεση με αποτέλεσμα η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας 25 Ιουλίου στην Αγία Γαλήνη του δήμου Αγίου Βασιλείου, στο Ρέθυμνο να βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο (δείτε ΕΔΩ). Στο σημείο επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής οι οποίες απαρτίζονται από 8 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα και ένα σύνολο 20 υπαλλήλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση παρουσιάζει μια καλύτερη εικόνα, ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα καπνογόνα σημεία, οι δυνάμεις της πυροσβεστικής θα παραμείνουν και κατά την διάρκεια της νύχτας.

Υπό μερικό έλεγχο και το μέτωπο στο Οροπέδιο Λασιθίου

Διαχειρίσιμη η κατάσταση και το Οροπέδιο Λασιθίου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ τα ξημερώματα της Δευτέρας, σήμανε συναγερμός στην πυροσβεστική για φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή (δείτε ΕΔΩ).

Όπως μεταφέρουν πληροφορίες, η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 02:00, στο χωριό Πινακιανό, του δήμου Οροπεδίου Λασιθίου.

Η φωτιά πλέον βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο ενώ στο σημείο παραμένουν δυνάμεις της πυροσβεστικής με τρία οχήματα και οκτώ υπαλλήλους.

Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο και η φωτιά στην Πόμπια

Υπό πλήρη έλεγχο βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση το μεσημέρι της Κυριακής 24 Ιουλίου, σε περιοχή κοντά στον οικισμό της Πόμπιας του δήμου Φαιστού.

Η πρώτη πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής, νότια της Πόμπιας στη Μεσσαρά. Μετά από τεράστιες προσπάθειες της πυροσβεστικής η φωτιά αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ύφεση, με δύο οχήματα και 7 υπαλλήλους να παραμένουν στο σημείο.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε η Πολιτική Προστασία του δήμου Φαιστού, στις 15:45 το μεσημέρι της Κυριακής, υπήρξε μέτωπο φωτιάς σε χορτολιβαδική έκταση βορειοδυτικά της Τοπικής Κοινότητας Πόμπιας με κατεύθυνση νοτιοδυτικά προς τις Τοπικές Κοινότητες Πετροκεφαλίου και Κουσέ.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το Σχέδιο Αντιμετώπισης Πυρκαγιάς της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Φαιστού για να συνεπικουρήσει την Πυροσβεστική Υπηρεσία κι ενεργοποιήθηκε η κατάσταση Συναγερμού με βάση τον προγραμματισμό, ο οποίος είχε καταρτιστεί στο πλαίσιο της πρόσφατης Συνεδρίασης Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου.

Παράλληλα σήμερα Δευτέρα, πραγματοποιήθηκε τακτική Συνεδρίαση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, η οποία είχε οργανωθεί από την προηγούμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεων οργάνωσης και προγραμματισμού που πραγματοποιούνται στο δήμο Φαιστού. Στο Τοπικό Όργανο συμμετείχαν εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, πρόεδροι Κοινοτήτων κι εκπρόσωποι φορέων.

neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook