Κρήτη | Αποφυλακίζεται ο 30χρονος για τον θάνατο του Κώστα Κατσούλη – Αντιδρά η οικογένεια

κρήτη-αποφυλακίζεται-ο-30χρονος-για-το-839154

Στο σπίτι του θα βρίσκεται ξανά από σήμερα ένας εκ των καταδικασθέντων νεαρών στην υπόθεση θανάτου του 46χρονου φιλάθλου του Εθνικού Κώστα Κατσούλη, στο γήπεδο του Ηροδότου, τον Σεπτέμβριο του 2014.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης έκανε δεκτή χθες την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης (λόγω άσκησης αναιρέσεως στον Άρειο Πάγο) που κατέθεσε για λογαριασμό του 30χρονου εντολέα του ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Διονύσης Βέρρας.

Η απόφαση του Αρείου Πάγου για την αναίρεση που άσκησε δια του συνηγόρου του ο 30χρονος κατά της απόφασης του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου εκκρεμεί. Συζητήθηκε την 1η Μαρτίου και μάλιστα η πρόταση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ήταν να γίνει δεκτή, αποδεχόμενος τους τρεις αναιρετικούς λόγους που επικαλείται η υπεράσπιση σε σχέση με την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου.

Σε αυτό το πλαίσιο το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης είπε «ναι» στην αποφυλάκιση του 30χρονου, συνυπολογίζοντας και άλλες παραμέτρους όπως η οικογενειακή του κατάσταση. Αν, όπως όλα δείχνουν, ο Άρειος Πάγος κάνει δεκτή την αίτηση αναίρεσης τότε η υπόθεση θα διεξαχθεί εκ νέου σε δεύτερο βαθμό από την αρχή και έτσι θα δρομολογηθούν νέες δικαστικές εξελίξεις όχι μόνο για τον 30χρονο αλλά και για τους καταδικασθέντες συγκατηγορούμενους του.

Εντωμεταξύ η οικογένεια του άτυχου Κώστα Κατσούλη εκφράζει την έκπληξη της για την ταχύτητα με την οποία, διεξήχθη η διαδικασία αναίρεσης της υπόθεσης στον Άρειο Πάγο, αλλά και για την ταχύτητα συγκλήσεως του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών Ηρακλείου, το οποίο χωρίς να περιμένει την οριστική απόφαση του Αρείου Πάγου την προκαθόρισε δεχόμενο αυθαίρετα ότι θα γίνει δεκτή.

«Ας βγει πρωτοσέλιδο η είδηση της αποφυλάκισης για να ξέρουν οι επίδοξη δολοφόνοι των γηπέδων ότι τελικά δεν υπάρχει θέμα τιμωρίας και εγκλεισμού τους. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για τη δικαίωση της μνήμης του παιδιού μας και όλων των θυμάτων οπαδικής βίας», τονίζει η οικογένεια».

cretalive.gr , ekriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook