Κρήτη | Από τον έλεγχο διαβατηρίων, στο τμήμα για πλαστογραφία

κρήτη-από-τον-έλεγχο-διαβατηρίων-στο-169069

Στη σύλληψη συνολικά 7 αλλοδαπών προχώρησαν την Κυριακή αστυνομικοί του Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου στο «Ν. Καζαντζάκης» για δύο διαφορετικές υποθέσεις, πλαστογραφίας ταξιδιωτικών εγγράφων, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Η πρώτη υπόθεση αφορά στη σύλληψη μιας 26χρονης αλλοδαπής, για διευκόλυνση εξόδου από τη Χώρα σε μη νόμιμο αλλοδαπό και πλαστογραφία και ενός 29χρονου αλλοδαπού για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Ειδικότερα, στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» σε γενόμενο έλεγχο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου, ανωτέρω αλλοδαπός επέδειξε στους αστυνομικούς πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα προκειμένου να αναχωρήσει από τη χώρα με προορισμό το Βέλγιο.

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων  προέκυψε ότι η 26χρονη προμήθευσε τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα στον 29χρονο, προκειμένου να διευκολύνει την έξοδο του από τη χώρα και συνελήφθη.

Λίγες ώρες αργότερα στα χέρια των Αρχών έπεσαν ακόμη 5 αλλοδαποί ηλικίας από 31 έως 42 ετών, οι οποίοι σε έλεγχο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα αρχών Τσεχίας και Ισπανίας προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό την τη Γαλλία την Ολλανδία και το Βέλγιο.

Και στις δύο υποθέσεις τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν, ενώ οι συλληφθέντες με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook