Κρήτη | Από το περβάζι στο…αστυνομικό τμήμα

κρήτη-από-το-περβάζι-στοαστυνομικό-τ-962558
φωτό αρχείου

Αναστάτωση προκλήθηκε νωρίς το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής σε οικισμό του δήμου Γόρτυνας με αφορμή αστυνομικό έλεγχο σε παρέα που καθόταν σε περβάζι οικήματος, στο δρόμο.

Η πλευρά των πολιτών καταγγέλλει ότι οι αστυνομικοί συμπεριφέρθηκαν βίαια, στον αντίποδα υποστηρίζεται ότι ο άνδρας που τελικά προσήχθη στο Τμήμα για αντίσταση ήταν εριστικός απέναντι στους αστυνομικούς, αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία του, ισχυριζόμενος ότι ονομάζεται Ισμαήλ Αμπντούλ. Το αποτέλεσμα ήταν ένας απλός έλεγχος να πάρει απρόσμενη τροπή ενώ για την υπόθεση έχει ενημερωθεί και ο εισαγγελέας υπηρεσίας. Κατά την Αστυνομία, ο συλληφθείς μαζί με τρεις ακόμα ενήλικες και κάποια παιδιά κάθονταν στο περβάζι ενός ακατοίκητου κτίσματος.

Σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες κάθονταν σε χώρο που ανήκει στην οικογένεια τους. Οι αστυνομικοί λόγω των ημερών και των περιορισμών που υπάρχουν, σταμάτησαν για να ζητήσουν τα στοιχεία τους. Όταν ο αξιωματικός ρώτησε τον άνδρα πως τον λένε και τι έκαναν εκεί, εκείνος φέρεται με βάση τα όσα υποστηρίζονται από την Αστυνομία να τους ειρωνεύτηκε και να τους αποκάλεσε «Χούντα».

Εν συνεχεία φέρεται να υποστήριξε ότι ονομάζεται Ισμαήλ Αμπντούλ, αρνούμενος να πει τα πραγματικά του στοιχεία. Αυτή η στάση είχε ως αποτέλεσμα να του περάσουν χειροπέδες και να οδηγηθεί στο Αστυνομικό Τμήμα για την κατηγορία της αντίστασης.

Από την πλευρά των καταγγελλόντων υποστηρίζεται ότι για τη διαδικασία της εξακρίβωσης στοιχείων οι αστυνομικοί συμπεριφέρθηκαν βίαια στον άνδρα και αυτό έχει προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση τους.

Πηγή:protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook