Κρήτη | Από το μπακάλικο πωλούσαν τον καπνό για ναργιλέ! Δεκάδες τα κιλά λαθραίου καπνού

κρήτη-από-το-μπακάλικο-πωλούσαν-τον-κα-856731

Από το μπακάλικο πωλούσαν τον λαθραίο καπνό για ναργιλές δύο άτομα τα οποία συνελήφθησαν έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση του λιμεναρχείου και της Ομάδας Δίωξης Λαθρεμπορίου Τελωνείου Ηρακλείου.

Ειδικότερα στη σύλληψη δύο ανδρών ηλικίας 35 και 65 ετών, καθώς επίσης και μίας 37χρονης προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, για παράβαση του Ν.2960/2001 »Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας».

Συγκεκριμένα ανωτέρω στελέχη, πραγματοποίησαν σε συνεργασία με στελέχη της Ομάδας Δίωξης Λαθρεμπορίου Τελωνείου Ηρακλείου με σκύλο ανίχνευσης καπνικών προϊόντων, συντονισμένη επιχείρηση κατά τη διάρκεια της οποίας διενεργήθηκε αρχικά έρευνα σε κατάστημα (παντοπωλείο) ιδιοκτησίας του 35χρονου συλληφθέντα, όπου εργαζόταν η 37χρονη συλληφθείσα και όπου βρέθηκαν 21 αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες με λαθραίο καπνό ναργιλέ συνολικού βάρους 2.030gr.

Έπειτα διενεργήθηκε έρευνα σε κατάστημα ιδιοκτησίας του 65χρονου συλληφθέντα, όπου βρέθηκαν 26.550gr λαθραίου καπνού ναργιλέ σε συσκευασίες που οι περισσότερες από αυτές ναι μεν διέθεταν ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης, όμως δεν ήταν σφραγισμένες, γεγονός που υποδηλώνει ότι έχουν επαναγεμιστεί με παράνομο καπνό. Βρέθηκε επίσης και το χρηματικό ποσό των 225 ευρώ.

Σε έρευνα που ακολούθησε σε παρακείμενη αποθήκη βρέθηκαν 193.500gr λαθραίου καπνού ναργιλέ και 45 άδειες συσκευασίες καπνού το περιεχόμενο των οποίων είχε διατεθεί σε προγενέστερο χρόνο.

Τέλος, σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του 65χρονου βρέθηκαν 11.205gr λαθραίου καπνού ναργιλέ, το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ και μία (01) ηλεκτρονική ζυγαριά.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, συνολικά κατασχέθηκαν διακόσια τριάντα τρία κιλά και διακόσια ογδόντα πέντε γραμμάρια (233,285kg) λαθραίου καπνού ναργιλέ, εννιακόσια είκοσι πέντε ευρώ (€925) και μία ηλεκτρονική ζυγαριά, ενώ σύμφωνα με το Τελωνείο Ηρακλείου οι αναλογούντες φόροι και δασμοί από τα κατασχεθέντα λαθραία προϊόντα ανέρχονται στο ποσό των 55.690,69 ευρώ και οι διαφυγόντες φόροι από τις κατασχεθείσες άδειες συσκευασίες καπνού ανέρχονται στο ποσό των 3.210,84 ευρώ.

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook