Κρήτη | Από… Ιούλιο προβλέπουν την έναρξη της τουριστικής σεζόν

κρήτη-από-ιούλιο-προβλέπουν-την-έναρ-842667

Τις πρώτες αποχρώσες ενδείξεις για το πώς θα εξελιχθεί η τουριστική περίοδος στη Ρόδο το καλοκαίρι –εξαιτίας του φόβου για την εξάπλωση του κορωνοϊού, που έχει «νεκρώσει» μεγάλο μέρος της οικονομικής δραστηριότητας παγκοσμίως- άρχισαν να λαμβάνουν οι άνθρωποι του τουρισμού στο νησί μας, όπως αναφέρει το rodiaki.gr

Πιο συγκεκριμένα αρκετές αεροπορικές εταιρείες και τουριστικά πρακτορεία έχουν ήδη ανακοινώσει την αναβολή έναρξης των πτήσεων τους για την Ελλάδα μέχρι την 1η Ιουνίου, λαμβάνοντας υπόψη τους την αναστολή λειτουργίας για ξενοδοχεία και εποχικά καταλύματα μέχρι την 30η Απριλίου.

Όμως το γεγονός ότι θεωρείται απίθανο να έχει ξεπεραστεί μέχρι τότε η πανδημία του κορωνοϊού και η επίδραση που έχει και στην τουριστική αγορά, έχει αναγκάσει άλλες σημαντικές εταιρείες του κλάδου να μεταθέσουν για ακόμη αργότερα την έναρξη του πτητικού τους προγράμματος και της μεταφοράς πελατών προς την Ελλάδα για τα μέσα του καλοκαιριού.

Ειδικότερα σύμφωνα με έγγραφη ενημέρωση που απέστειλε ο Φινλανδικός tour operator Aurinkomatkat προς τους ξενοδόχους με τους οποίους συνεργάζεται στη χώρα μας, ειρήσθω εν παρόδω με σημαντική παρουσία και στη Ρόδο, τους ενημερώνει ότι ακυρώνεται η αρχική απόφαση που είχαν λάβει για έναρξη της τουριστικής περιόδου στις 15 Μαΐου και πλέον η εναρκτήρια ημερομηνία μεταφέρεται για την 1η Ιουλίου.

Σε ό,τι αφορά στο πρόγραμμα του 2020 για την Ελλάδα έχουν παραμείνει οι προορισμοί της Ρόδου, της Κω, του Ηρακλείου και των Χανίων, ενώ έχουν τεθεί εκτός η Σκιάθος και η Ζάκυνθος.

Από εκεί και πέρα έχουν βγει από το προγράμματο του Aurinkomatkat όλοι οι προορισμοί της Ιταλίας, η Τουρκία (Νταλαμάν / Μούγλα, Αττάλεια), η Βουλγαρία (Βάρνα), η Ισπανία (Βαρκελώνη) και η Αυστρία (Ίνσπουργκ). Οι παραπάνω ακυρώσεις σε συνδυασμό με την διατήρηση των ελληνικών προορισμών δείχνουν την σημασία του ελληνικού τουρισμού σε σχέση με ανταγωνιστικές χώρες, αλλά και την μεγαλύτερη ασφάλεια που προφανώς νοιώθουν οι επισκέπτες για την Ελλάδα, ενδεχομένως και εξαιτίας των έγκαιρων μέτρων που ελήφθησαν για την αποτροπή διασποράς του κορωνοϊού.

Όλα τα παραπάνω ισχύουν υπό την αίρεση ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα επαναξιολογηθεί εκ νέου η κατάσταση και μπορεί να ληφθούν (ίσως στα μέσα Μαΐου) και πάλι διαφορετικές αποφάσεις, καθώς μέρα με την ημέρα διαμορφώνονται διαφορετικά δεδομένα και σύντομα μπορεί να ξεδιαλύνει το τοπίο.

Για την ώρα η Aurinkomatkat, που υπενθυμίζεται ότι αποτελεί τον μεγαλύτερο tour operator της Φινλανδίας με πάνω από το 30% της αγοράς και είναι θυγατρική εταιρεία της αεροπορικής Finnair, εφαρμόζει μέτρα προστασίας του προσωπικού της, όπως άδειες άνευ αποδοχών, τηλεργασία από το σπίτι και σεβασμό στις αντίστοιχες κυβερνητικές αποφάσεις για απαγόρευση συναθροίσεων πάνω από 10 άτομα.

One thought on “Κρήτη | Από… Ιούλιο προβλέπουν την έναρξη της τουριστικής σεζόν

  1. Grote veiligheid in Griekenland vanuit besmette landen.
    Maar grote angst voor besmetting van de mensen die vooral in de toeristen branche werken.
    Het blijkt maar weer dat ekonomie voor de gezondheid van de burgers gaat.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook