Κρήτη | Απίστευτη κομπίνα! Τους έπεισαν ότι είναι μεγαλοστελέχη εταιρίας και τους «έφαγαν» 64.000 ευρώ

κρήτη-απίστευτη-κομπίνα-τους-έπεισαν-929420

Το ποσό των 64.000 κατάφεραν και απέσπασαν σπείρα πέντε ατόμων από δύο Ηρακλειώτες, πείθοντας τους ότι να καταβάλουν σε τραπεζικό λογαριασμό τα παραπάνω ποσά για επενδυτικούς σκοπούς.

Εδικότερα,εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου δύο υποθέσεις απάτης, που διαπράχθηκαν σε βάρος ημεδαπών στο Ηράκλειο. Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος πέντε (5) αλλοδαπών, οι οποίοι κατηγορούνται για το αδίκημα της απάτης μέσω υπολογιστή.

Από την ενδελεχή και εμπεριστατωμένη έρευνα καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων της ανωτέρω Υπηρεσίας, προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 27.04.2020 έως και 15.05.2020, οι παραπάνω αλλοδαποί παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά,  απέσπασαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 64.000 ευρώ, από δύο ημεδαπούς.

Ειδικότερα οι ανωτέρω, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας και παρουσιάζοντας τον εαυτό τους ως εκπροσώπους ή διευθυντικά στελέχη εταιρίας, έπειθαν τους παθόντες να τους καταβάλλουν συγκεκριμένα χρηματικά ποσά για επενδυτικούς σκοπούς, σε τραπεζικό λογαριασμό.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook