Κρήτη | Απαξιώνονται οι ανώτερες σχολές τουρισμού στο Ηράκλειο και τον Άγιο Νικόλαο

κρήτη-απαξιώνονται-οι-ανώτερες-σχολέ-1359753

Το θέμα της υποβάθμισης σχολών που στόχο έχουν να παράγουν εξειδικευμένα στελέχη στον τουριστικό κλάδο, ανέδειξε για άλλη μια φορά το Ράδιο Κρήτη και η εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, με τα παραδείγματα της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων στου Κοκκίνη Χάνι και της Πανεπιστημιακής Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης, με έδρα τον Άγιο Νικόλαο.

Οι φοιτητές στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στου Κοκκίνη Χάνι κάνουν μαθήματα μέσω διαδικτύου, καθώς το κτίριο έχει κριθεί ακατάλληλο, με τον πρώην Πρόεδρο των Διευθυντών Ξενοδοχείων και γγ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δ/ντών Ξενοδοχείων Δημήτρη Κουμπαράκη να υπογραμμίζει- παρεμβαίνοντας στην εκπομπή- το “οξύμωρο” της κατάστασης, καθώς τα αυριανά διευθυντικά στελέχη που τόσο ανάγκη έχει η τουριστική αγορά της Κρήτης, καταρτίζονται μέσα από τέτοιες ανοίκειες και αντίξοες συνθήκες.

Από την πλευρά του, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στον τομέα του Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Κώτσογλου, περιέγραψε τις κινήσεις που έχει κάνει η Περιφέρεια για να δοθεί λύση στο πρόβλημα και έκανε γνωστό ότι εκκρεμεί η απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου του ΕΛΜΕΠΑ, προκειμένου να παραχωρηθούν 10 αίθουσες του Πανεπιστημίου για τις ανάγκες της σχολής.

Σημειώνεται ότι για το θέμα σε επίπεδο ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού τηρείται σιγήν ιχθύος…

Η τουριστική σχολή στον Άγιο Νικόλαο

Την ίδια αδιαφορία δείχνουν τα Υπουργεία Τουρισμού και Παιδείας και στην περίπτωση της Πανεπιστημιακής σχολής Ανωτέρας Εκπαίδευσης στον Άγιο Νικόλαο, όπου το πρόβλημα είναι διπλής φύσεως, στεγαστικό και θεσμικό. Το πρόγραμμα σπουδών, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός – ο οποίος παρακολουθεί στενά το θέμα- εκκρεμεί, καθώς η αναβάθμιση της τουριστικής σχολής κρίθηκε μη σύννομη.

Παράλληλα, δεν προχωρά και η μόνιμη λύση στέγασης με ακίνητο του δήμου. Την ίδια ώρα οι φοιτητές της σχολής φαίνεται ότι είναι δεύτερης κατηγορίας φοιτητές αφού στερούνται φοιτητικών προνομίων πχ δεν δικαιούνται φοιτητικό πάσο και στέγαση. Γι’ αυτό άλλωστε οι φοιτητές είχαν προχωρήσει και σε κατάληψη τις προηγούμενες ημέρες.

Η θέση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου

Στενά συνδεδεμένο με την απαξίωση των τουριστικών σχολών στην ανατολική Κρήτη είναι το πρόβλημα της έλλειψης καταρτισμένων στελεχών στην τουριστική αγορά, όπως συνηγορούν όλοι οι παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας της Κρήτης. Σε αυτό το τοπίο, ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Νεκτάριος Μωυσάκης, μέσα από τη συχνότητα του Ράδιο Κρήτη, κόμισε μια διαφορετική οπτική, σύμφωνα με την οποία, οι άκρως πιεστικές συνθήκες εργασίας και οι χαμηλοί μισθοί των τουριστικών μονάδων έχουν ως αποτέλεσμα να απομακρύνουν Έλληνες από αυτές τις θέσεις εργασίας και να καταγράφεται έλλειμμα στο ανθρώπινο στελεχιακό δυναμικό.

Πηγή:ekriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook