Κρήτη | Απάτη με θράσος – Υποδύθηκε τον επικεφαλής παράταξης για να «βάζει χέρι» στα χρήματα πολιτών

κρήτη-απάτη-με-θράσος-υποδύθηκε-τον-1119315

Άναυδος έμεινε ο επικεφαλής δημοτικής παράταξης στην Ιεράπετρα Αργύρης Πανταζής με το θράσος και την μαεστρία επιτήδειου που είχε στήσει μεγάλο «κόλπο» και υποδυόμενος τον ίδιο τηλεφωνούσε σε φούρνους μέσα στην Ιεράπετρα και σε χωριά για να ζητήσει παραγγελία συνολικής αξίας 1000 ευρώ.

Πρόκειται για απάτη που στήθηκε με γνωστή μέθοδο που χρησιμοποιήθηκε και στο Ρέθυμνο όπου επιτήδειοι υποδυόμενα γνωστά πρόσωπα επιχειρούν να βάλουν στο «χέρι» χρήματα πολιτών.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα» που μίλησε στο neakriti.gr «ενημερώθηκα ότι άγνωστος που συστηνόταν σε πολλές περιπτώσεις ως Αργύρης Πανταζής και υποδυόταν εμένα, κάλεσε σε 4 φούρνους για να παραγγείλει 700 κιλά ψωμάκια συνολικής αξίας 1.000 ευρώ για υποτιθέμενη κοινωνική δράση. Ζήτησε αμέσως λογαριασμό για να καταθέσει την προκαταβολή ωστόσο σε έναν φούρνο κατέθεσε όπως είπε 10.000 ευρώ αντί για 1.000 ευρώ».

Στη συνέχεια σύμφωνα με τον κ.Πανταζή ο επιτήδειος φωτογράφισε την πλαστή απόδειξη με τον αριθμό κατάθεσης στο λογαριασμό και έστειλε φωτογραφία της κατάθεσης στον φούρναρη υποστηρίζοντας ότι έγινε λάθος και ζητά επιστροφή των 9.000 ευρώ έστω και τμηματικά.

Το λάθος που τον «πρόδωσε»

Η αντίστροφη μέτρηση για να αποκαλυφθεί η δράση του ξεκίνησε όταν ο επιτήδειος είχε το θράσος να τηλεφωνήσει σε γνωστή του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης και να προσποιηθεί τον ίδιο. Όπως αναφέρει: είπε ότι είμαι ο κ.Πανταζής και η γυνάικα στο φούρνο που ήταν γνωστή μου, αμέσως υποπτεύθηκε ότι δεν είμαι εγώ, αφού γνωριζόμαστε!».

Η υπόθεση διερευνάται πλέον από την αστυνομία, κλήθηκαν πρόσωπα να καταθέσουν, έγινε αυτεπάγγελτα μήνυση και αναζητείται το στίγμα του τηλεφώνου του επιτήδειου. Σύμφωνα με τον κ.Πανταζή μίλησε για την απάτη όχι μόνο για να είναι ενήμεροι οι πολίτες αλλά και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν τους ζητούν χρήματα αφού μια στιγμή απροσεξίας μπορεί να κοστίσει ακριβά.

neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook