Κρήτη | Απαράδεκτες εικόνες: Βρήκαν υποσιτισμένα σκυλιά και άλογο δεμένα σε ελαιόδεντρα – Χειροπέδες στον ιδιοκτήτη

κρήτη-απαράδεκτες-εικόνες-βρήκαν-υπο-1349364

Στην κατάσχεση (προσωρινή αφαίρεση) των τεσσάρων σκυλιών και του αλόγου που συστηματικά κακοποιούσε ο ιδιοκτήτης τους στο χωριό Βαϊνιά Ιεράπετρας στην Κρήτη προχώρησε χθες η Δημοτική Αστυνομία Ιεράπετρας. Τα σκυλιά ήταν δεμένα στα ελαιόδεντρα και όλα ήταν υποσιτισμένα.

Το άλογο ήταν μέσα σ’ έναν αυτοσχέδιο «στάβλο» σαν θερμοκήπιο φτιαγμένο από πλαστικά. Το ζώο ήταν δεμένο με πολύ κοντό σχοινί. Συχνά δεν είχε ούτε νερό και ζούσε κυριολεκτικά μέσα στον βούρκο από τα ούρα και τα κόπρανα του. Το κορμί του ήταν γεμάτο λάσπες και κοπριές. Για τροφή είχε φύλλα ελιών.

Τα ζώα σε αυτήν την κακή κατάσταση εντόπισε τυχαία ένας άνδρας ο οποίος ενημέρωσε αρχικά τη Δημοτική Αστυνομία. Ο ιδιοκτήτης συνελήφθη στις 30 Δεκεμβρίου – στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας – και ο Γιάννης Πιτικάκης από το «Jutta Shelter» και τον Φιλοζωικό Σύλλογο Ιεράπετρας πήγε επί τόπου ώστε να προσφέρει στα ζώα τα στοιχειώδη, τροφή και νερό μέχρι να βγει η εντολή κατάσχεση τους.

Η Αστυνομία πήγε επί τόπου την περασμένη Πέμπτη και εκεί ενώπιον των αστυνομικών ο ιδιοκτήτης των ζώων απελευθέρωσε κάποια πουλιά που επίσης είχε σε άθλιες συνθήκες.

zoοsos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook