Κρήτη | «Απαγορευτικό» στη δίκη για τον θάνατο Κατσούλη λόγω κορονοϊού

Η εκδίκαση της υπόθεσης είχε προγραμματιστεί για αύριο Τετάρτη, ωστόσο δε θα πραγματοποιηθεί εξαιτίας του κορωνοϊού

Η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης – που είχε σοκάρει το πανελλήνιο το φθινόπωρο του 2014 – σε δεύτερο βαθμό είχε γίνει τον Νοέμβριο του 2018: Τότε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης είχε κρίνει – ομόφωνα – ένοχους τους 3 κατηγορούμενους που δικάζονταν για την πράξη της «θανατηφόρας σκοπούμενης σωματικής βλάβης» σε βάρος του αδικοχαμένου Κατσούλη.

Οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού απλώνονται σε όλο το φάσμα της κοινωνίας, αλλά και των θεσμών, αφού, λόγω των μέτρων ασφαλείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19, τα δικαστήρια όλης της χώρας παραμένουν κλειστά και οι περισσότερες δίκες δε λαμβάνουν χώρα.

Έτσι, όπως έγινε γνωστό τη χθεσινή ημέρα, η εκδίκαση της υπόθεσης θανάτου του αείμνηστου φιλάθλου του Εθνικού Πειραιώς Κώστα Κατσούλη, η οποία ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί αύριο Τετάρτη, δε θα πραγματοποιηθεί. Η δίκη είχε προσδιοριστεί να γίνει στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ανατολικής Κρήτης, εισαγγελέας Εφετών, κ. Ζαχαρίας Κοκκινάκης, οι ένορκοι των συνεδριάσεων που επρόκειτο να γίνουν αύριο καλούνται να μη μεταβούν στο δικαστήριο.

«Στις 8 Απριλίου, ημέρα Τετάρτη, έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης. Ωστόσο από την Εισαγγελία Εφετών καλούνται οι ένορκοι να μην προσέλθουν στο δικαστήριο. Για τυχόν απορίες τους μπορούν να επικοινωνούν με τη γραμματεία της Εισαγγελίας Εφετών Ανατολικής Κρήτης στο τηλέφωνο 2810/247.813, από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι», αναφέρει η ανακοίνωση που υπογράφεται από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Ανατολικής Κρήτης.

Ας σημειωθεί ότι η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης – που είχε σοκάρει το πανελλήνιο το φθινόπωρο του 2014 – σε δεύτερο βαθμό είχε γίνει τον Νοέμβριο του 2018: Τότε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης είχε κρίνει – ομόφωνα – ένοχους τους 3 κατηγορούμενους που δικάζονταν για την πράξη της «θανατηφόρας σκοπούμενης σωματικής βλάβης» σε βάρος του αδικοχαμένου Κατσούλη.

Πρόκειται για έναν 37χρονο, έναν 31χρονο κι έναν 29χρονο, οι οποίοι οδηγήθηκαν στη φυλακή. Οι δύο πρώτοι καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 13 ετών, ενώ ο νεαρότερος από τους κατηγορούμενους καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών.

Μέσα στο 2019, ωστόσο, κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο – από την πλευρά της υπεράσπισης ενός εκ των τριών καταδικασθέντων – αίτηση αναίρεσης της απόφασης του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου για τη «θανατηφόρα σκοπούμενη σωματική βλάβη» σε βάρος του Κατσούλη.

Ο Άρειος Πάγος έκανε τελικά δεκτή την αίτηση αναίρεσης, με αποτέλεσμα οι τρεις καταδικασθέντες να αφεθούν ελεύθεροι, αφού η δίκη θα πραγματοποιηθεί ξανά.

Η εκδίκαση της υπόθεσης προσδιορίστηκε το περασμένο διάστημα για αύριο Τετάρτη 8 Απριλίου, ωστόσο, όπως έγινε γνωστό χθες, η επίμαχη δίκη δε θα πραγματοποιηθεί.

Πηγή:neakriti.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ