Κρήτη | Αντισώματα Covid δέχονται στο ΠΑΓΝΗ – Όσοι ανάρρωσαν μπορούν να σώσουν ζωές!

κρήτη-αντισώματα-covid-δέχονται-στο-παγνη-1027855

Από την αρχή της πανδημίας COVID-19 τo Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠαΓΝΗ) έχει ενεργοποιήσει ένα πρωτοποριακό ερευνητικό πρωτόκολλο συλλογής και χορήγησης προστατευτικών αντισωμάτων έναντι του κορονοϊού SARS-CoV-2. Το πρωτόκολλο είναι το αποτέλεσμα της εξαιρετικής συνεργασίας του ΠαΓΝΗ με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και διεθνώς αναγνωρισμένο ερευνητικό κέντρο του εξωτερικού.

Ο οργανισμός των περισσότερων ασθενών που αναρρώνουν από λοίμωξη με κορονοϊό SARS-CoV-2 αναπτύσσει προστατευτικά αντισώματα, τα οποία κυκλοφορούν σε υψηλούς τίτλους στο αίμα. Η χορήγηση εξουδετερωτικών αντισωμάτων από ασθενείς που έχουν αναρρώσει από λοίμωξη με κορονοϊό, είναι μια πολύ υποσχόμενη θεραπεία που εφαρμόζεται ευρύτατα διεθνώς στη θεραπεία ασθενών με σοβαρή νόσο COVID-19.

Η συλλογή εξουδετερωτικών αντισωμάτων από το αίμα εθελοντών ασθενών που έχουν αναρρώσει είναι μια διαδικασία απλή, απολύτως ασφαλής, και σύντομη (διαρκείας περίπου 30 λεπτών).

Το τμήμα Αιμοδοσίας του ΠαΓΝΗ διαθέτει μεγάλη εμπειρία στη συλλογή αντισωμάτων, εγκεκριμένο πρωτόκολλο, και διαδικασίες που προστατεύουν τα προσωπικά δεδομένα των εθελοντών. Όλες οι διαδικασίες συλλογής, ελέγχου, και χορήγησης εξουδετερωτικών αντισωμάτων σε ασθενείς πραγματοποιούνται σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Αξιοσημείωτο είναι ότι πρόσφατα χορηγήθηκε επιτυχώς θεραπεία με εξουδετερωτικά αντισώματα σε νοσηλευόμενους ασθενείς του ΠαΓΝΗ με σοβαρή νόσο COVID-19.

Οποιοσδήποτε ασθενής επιθυμεί να γίνει δωρητής αντισωμάτων προσφέροντας προς τους συνανθρώπους του που νοσούν βαριά, παρακαλούμε να επικοινωνήσει με το τμήμα Αιμαφαίρεσης της Αιμοδοσίας ΠΑΓΝΗ (κα Παπαδογιαννάκη ή κα Λυδάκη).

Ώρες επικοινωνίας 9:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ. από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Τηλ. επικοινωνίας: 2810-392484

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook